Vraag & Antwoord

OS Windows

koppelen bestandsextensie aan adobe acrobat reader

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Op een PC met windowsXP heb ik net Adobe Acrobat Reader 8.0 geinstalleerd en versie 5 verwijderd. Ik kan alle PDF documenten via de Reader openen. Als ik echter een pdf bestand via windowsXP aanklik dan wordt niet automatisch Adobe Acrobat Reader aan een PDF bestand gekoppeld. Als ik kies voor de optie zoeken naar programma uit lijst dan komt Adobe Acrobat Reader hier niet in voor. Hoe kan ik PDF bestanden koppelen aan Adobe Acrobat Reader, zodat als ik onder windowsXP werk en een PDF bestand aanklik door de Reader wordt geopend.

  Bedankt voor uw tip.
 • Als je kiest voor "zoeken naar programma uit lijst" en Adobe Reader komt niet voor in de lijst, dan kun je klikken op de knop bladeren en selecteer je Adobe Reader (staat meestal geïnstalleerd op: c:\program files\adobe\reader 8.0\reader\AcroRd32.exe)

  Plaats een vinkje bij de optie die zegt dat je het bestand altijd met dit programma wilt openen.

  Als het goed is weet Windows nu dat het voortaan Adobe Reader moet gebruiken om een pdf bestand te openen.
 • Bedankt voor je reaktie.
  Je suggestie had ik zelf ook gedaan, echter dit blijkt niet te werken.
  Adobe Acrobat Reader komt ook na acceptatie van de voorwaarden en het initialiseren van het programma niet in de lijst voor. Ook niet na een reboot van de PC.
 • Wat je ook nog kunt proberen is Adobe Reader even verwijderen en opnieuw installeren. Als het goed is wordt de bestand-associatie dan weer goed ingesteld.
 • Bedankt voor de tip.
  Ik had ook dit gedaan maar het hielp niet. De overgang van Adobe Reader 5 naar 8 was kennelijk te groot. Ik heb een stofzuiger door het windowsXP register gehaald en als je dan ziet wat een chaos het verwijderen en installeren van deze produkten veroorzaakt, dan is duidelijk wat de oorzaak is. Na de schoning, Adobe Acrobat Reader v.8 opnieuw geinstalleerd. Dus overeenkomstig je tip. Nu werkt het. Het probleem wordt veroorzaakt door de restanten (sporen) die in het register achterblijven na verwijderen en installeren volgens de windowsXP manier……
 • even rechtzetten: elk fatsoenlijkgebouwd programma heeft zijn eigen uninstall-progje.
  windows doet niks anders dan die uninstallprogjes in een lijst zetten, en spreekt ze aan op het moment dat jij ´op de xpmanier´ iets wil verwijderen.
  blijft er rommel achter dan heeft dat dus niet met xp te maken, maar met de makers van de software!
  eerlijk is eerlijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.