Vraag & Antwoord

OS Windows

De juiste Windows CD vinden bij een productcode

Anoniem
thomasvk
12 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb hier een PC staan met een heel mooi stickertje erop met een Windows XP productcode (met het opschrift "Windows XP Professional 1 - 2cpu" en "Certificate of Authenticity";). Echter ik heb geen Windows XP voor bij die PC om het ook daadwerkelijk te installeren.
  Ik dacht dat ik wel mijn eigen (retail) Windows XP CD kon gebruiken maar die accepteert dus mooi de code niet. Ik heb ook nog zo'n leuke Volume License CD liggen, maar die wil de code niet. Ik ben op zoek gegaan op internet en je kunt dus CD's omtoveren in andere versies door een bestand setupp.ini in de map I386 op de CD. Ik heb van de Retail CD een OEM CD 'gemaakt' maar ook die pakt de code niet. Terwijl je dat wel zou verwachten: de code is OEM en het stickertje ziet er hetzelde uit als in de wizard.

  Nu de bizarre vraag… hoe kan ik erachter komen met welke CD ik Windows XP op deze computer kan installeren? Dus welke CD-versie bij de productcode hoort.

  Ik baal er nogal van want het is gewoon een geldige code die ik wil gebruiken.
 • PC fabrikanten hoeven bij een OEM licentie niet de nodige installatiemedia te leveren. Ze moeten echter wel op een of andere manier jou de mogelijkheid bieden de PC opnieuw te installeren, meestal via een recovery partitie op je harde schijf.

  Als je een retail CD hebt liggen, heb je daar ook een installatiecode bij, het is logisch dat een OEM code hier niet op werkt.
 • Maar met een oem cd-rom zou ie het altijd moeten doen. Dus ik denk dan dat je die moet zien te bemachtigen.
 • Sorry voor mijn afwezigheid.
  [quote:9ea234e2ea="Japie III"]Maar met een oem cd-rom zou ie het altijd moeten doen. Dus ik denk dan dat je die moet zien te bemachtigen.[/quote:9ea234e2ea]
  Dat is dus ook mijn idee. Ik heb alleen geen idee waar ik een OEM CD-ROM vandaan zou kunnen toveren.
 • Probeer het eens bij de winkelier waar je hem gekocht hebt. Zij zijn immers verantwoordelijk voor de ondersteuning. Als het een merk-PC is kun je wellicht ook bij de fabrikant vragen of ze een OEM CD-tje kunnen leveren.
 • Moeten en doen ze niet. Je zal een nieuwe moeten kopen.
  Neen, het is geen geldige code voor UW windows.
 • Het is een tweedehands PC, dus de winkel zal moeilijk gaan. HP (fabrikant) levert normaal wel OEM CD's, maar dit model is dusdanig oud dat ze geen support (en dus geen CD's) meer leveren. :-?
 • [quote:8dbc7df983="thomasvk"]Echter ik heb geen Windows XP voor bij die PC om het ook daadwerkelijk te installeren. (..) Het is een tweedehands PC, [/quote:8dbc7df983] In dat geval check je op de site van Microsoft deze vraag over: Hoe zit het precies met Windows op tweedehands pc's? Je zou dus alleen nog kunnen informeren of de vorige eigenaar die HP OEM of recovery CD van XP nog heeft liggen.
 • Bedankt voor je antwoord jolo. Dat is een interessant stukje tekst waaruit ik, onder andere, kan afleiden dat degene van wie ik deze PC heb niet rechtsgeldig gehandeld heeft door de PC zonder software aan mij over te dragen met het echtsheidcertificaat er nog opgeplakt. Ik zou dus óf diegene moeten vragen mij de software/OEM CD's te geven óf, als dat niet (meer) mogelijk is het echtheidscertificaat verwijderen en vernietigen/weggooien. Dat is een lastig parket aangezien het tweede waarschijnlijk de situatie is en ik dus wel kan fluiten naar de OEM-installatie en ik alsnog zelf Windows moet kopen (wat een beetje de prijs van een tweedehands computer weer omhoog brengt :( )
 • Mischien dat je een OEM versie kan downloaden via nieuwsgroepen, bittorrent of iets dergelijks. Of een CD van iemand lenen met een OEM versie. Let er wel op dat je de goede taal uitkiest NL of UK.
 • [quote:b15167b1f7="noamen"]Mischien dat je een OEM versie kan downloaden via nieuwsgroepen, bittorrent of iets dergelijks. Of een CD van iemand lenen met een OEM versie. Let er wel op dat je de goede taal uitkiest NL of UK.[/quote:b15167b1f7]
  Noamen, bedankt voor je antwoord. Hoewel dit volgens Microsoft niet 'rechtsgeldig' is kan ik dat inderdaad proberen. Ik heb al via 'bepaalde kanalen' (zo noem ik het liever) gezocht maar een Nederlandse OEM-versie kan ik niet vinden. Ik ken iemand die bij een computerwinkel werkt, wellicht kan die mij aan een CD'tje zonder code of iets dergelijks helpen.
 • Kopen moet je !! Je bent illegaal bezig en daar mag op dit forum - terecht - niet over gesproken worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.