Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista zonder CD

Anoniem
jolo
7 antwoorden
 • Volgens mijn info zijn de Microsoft OEM regels dat de leverancier EEN VOORZIENING moet leveren voor herinstallatie. Dat kan een CD zijn, een originele installatie-cd een recovery partitie, een mannetje op een fiets die langskomt of what ever, maar IETS is men verplicht mee te leveren, te voorzien. Kortom, wel een licentie maar geen recovery/herinstallatie mogelijkheid is volgens mij een overtreding van de OEM regels.

  groetjes Edmond
 • Nadeel van een image is dat die van een OEM systeem gemaakt, vaak niet clean is. Daar staan al drivers bij op en allerhande handige tools. Verder met de man oet Grunn eens, maar dit vind ik toch wel een belangrijk punt pro een echte installatie-cd.

  Je zou eens kunnen testenof de installatiesleutel werkt met een originele installatie-cd van Windows Home Vista van iemand anders. Mogelijk kun je zelfs een Vista proefversie downloaden nog ergens en die gebruiken met jouw key.

  groetjes Edmond
 • Met het risico dat het een domme vraag :-? is voor dit forum, stel ik deze toch maar.
  Ik heb voor mijn dochter een nieuwe computer met Windows Vista Home premium gekocht. Alles werkt gelukkig. Ik heb echter de volgende vraag hierover.
  Het is de eerste keer dat ik een pc gekocht heb zonder het besturingssyteem op een CD .
  Toch zou ik dit wel graag willen. Hoe zet ik het systeem op een CD zodat ik bij calamiteiten(ja het is immers windows) een cd achter de hand heb om de problemen op te kunnen lossen.
  bedankt voor jullie hulp.
  :P
 • Maak een imagebackup van je harddisk, liefst voor je er iets mee doet. Kan goed met bijvoorbeeld acronis trueimage.
 • Zit er geen programma bij, dat je de zaak op CD/DVD kunt zetten?
  Wat is het merk van de computer?
 • De recovery setup staat ook wel eens op een (verborgen) partitie waar je kan komen middels het bootmenu, maar volgens mij zijn ze wel alsnog verplicht het OS op cd/dvd mee te leveren, ik zou daar dan ook zeker even naar vragen bij de verkoper.
 • Zijn ze volgens mij niet verplicht. Vaak moet je voor die cd apart betalen. Niet voor een volle licentie, maar wel een paar tientjes. Een harddisk image is ook een goede oplossing, werkt bovendien veel sneller dan opnieuw installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.