Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Virtual PC blijft hangen in DHCP-vraag

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik probeer met Microsoft VirutalPC 2007 voor het eerst een Virtual PC op te zetten. De bedoeling is om Windows XP te installeren.

  Na het creëren van een nieuwe "Virtual machine" blijft deze bij het opstarten daarvan echter hangen in het verzoek om een IP-adres aan een DHCP-server. Verder is er niets meer mogelijk, dus aan de installatie van XP kan ik niet eens beginnen. Ook het handmatig ingeven van een IP-adres is niet mogelijk.
  Wel blijft het systeem continue pogingen doen om van het floppy-station te lezen - ook nog nádat de Virtual PC Console is afgesloten. Om daarvan af te komen moet er even een floppy in het station worden gestopt of moet de (echte) PC opnieuw worden opgestart.
  In de settings van de nieuwe virtuele machine wordt overigens wel de juiste (echte) netwerkkaart herkend. De andere opties, zoals "Local" e.d. lossen niets op. In alle gevallen blijft 'ie hangen in die DHCP poging.
  Ook het uitschakelen van de firewall op de echte machine levert niets op?

  Dus: wat doe ik verkeerd?

  Alvast bedankt,
  SayCheese
 • Ik ken Virtual PC verder niet (werk altijd met VMware, ook gratis), maar lijkt me dat hij geen bootable device heeft en dus tracht via PXE-boot z'n OS te installeren. Kan je de CD van XP niet mounten aan de virtuele cd-speler van de aangemaakt machine? Vervolgens zal je iets van een boot-menu krijgen (misschien nog op F12 drukken) waaruit je dan de CD-speler kan kiezen……
 • Bedankt, Venzent!

  Dankzij jouw aanwijzingen heb ik het probleem op kunnen lossen.
  In het venster van Virtual PC 2007 staan tweek opties: "CD" en "Floppy".
  In CD kan ik een fysiek optisch station selecteren, wat denk ik op hetzelfde neerkomt als "mounten".
  In Floppy kan ik de automatische detectie van uitzetten en daarmee is ook het eindeloze zoeken naar floppy's opgelost.

  Intussen heb ik wél nog een ander probleempje betreffende de toegang tot het netwerk/de firewall op het fysieke systeem, maar daarvoor heb ik een Nieuw Onderwerp geopend:
  "Microsoft VirtualPC 2007 / Netwerk / Sygate Firewall"

  Nogmaals bedankt - groeten,
  SayCheese

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.