Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook express(6) zegt "compacting" maar vreet Mb

Anoniem
Capone
8 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb een bizar probleem met mijn pc. Af en toe, als mijn outlook express mailbox voller wordt stelt het programma mij voor om mijn inbox (en andere) te compacteren maar wat stel ik vast: Ik ben iets meer dan 100 Mb kwijt op mijn C: schijf.

  Is dit normaal? niet dat het mij stoort, want heb nog plaats over, maar ik wil gewoon niet dat outlook hierover liegt :roll: compacting is nog steeds plaats winnen voor mij :D

  groetjes
  malik
 • hoeveel emails blijven in je boxen hangen

  kijk eens wat je onbelangrijk vind en gooi die eens weg
 • Of stop oudere berichten bij elkaar in een map, en archiveer die.
 • Compacteren? Waarschijnlijk bedoel je comprimeren. Komt op het zelfde neer, maar comprimeren is het woord dat Outlook Express hiervoor gebruikt. De melding is normaal, en verschijnt gewoon om de 100 sessies, en heeft niets te maken met te weinig ruimte die mogelijk wordt verondersteld (was bij vroegere versies van OE wel het geval). Dit comprimeren heeft alleen maar tot gevolg dat verwijderde berichten echt worden verwijderd.

  Door verwijderen van berichten in OE ontstaan a.h.w. gaten in de database van de berichten (de dbx-bestanden). De berichten staan er nog wel, maar ze zijn gemarkeerd als verwijderd, en daardoor niet meer zichtbaar in OE. Door comprimeren, hetzij handmatig hetzij automatisch om die 100 keer worden ze dus zoals gezegd definitief verwijderd. Waarmee de bestaande berichten worden opgeschoven in de daardoor beschikbaar gekomen ruimte. Daarmee is het dbx-bestand dus gecomprimeerd, dat is alles.

  Geheel los hiervan staat de vraag of het verstandig is om alle berichten daar te bewaren. OE kan daar erg log en onoverzichtelijk van worden. Overweeg eens een manier van archivering in aparte mappen.
 • "compacting" is het woord dat outlook express bij mij gebruikt (in het engels) vandaar dat ik compacteren afleidde…

  Ik heb een 800 tal mails in mijn inbox, en mijn outbox sorteer ik (de belangrijke spaar ik, andere wis ik) en mijn verwijderde items worden regelmatig geleegd.

  Kan je de melding ergens uitzetten? ik kan het wel missen, zoveel plaats neemt mijn email ook niet in (een 300-tal Mb aan dbx bestanden in de "Identities" subfolder in documents & settings)

  wat lastig is, is als je neen zegt komt het telkens opnieuw als je outlook expr afsluit tot je ja klikt! :D

  Groetjes
  Malik
 • O.k. compacting/comprimeren, ik heb inderdaad de Nederlandse versie, no problem.
  Over de mogelijkheid van uitschakelen van die melding zijn al heel vaak vragen gesteld in dit forum. Tot nu toe zonder resultaat.
  Persoonlijk zou ik het tijdstip waarop dit een keertje zou moeten plaatsvinden ook wel zelf kunnen/willen bepalen (het is wel nuttig dàt dit af en toe gebeurt), maar echt lastig vind ik het ook weer niet. Voordeel is dat ik het nu niet vergeet. Bovendien leidt het echt niet tot problemen.
 • de mogelijk van uitzetten heeft windhoos uitgezet, daar er dan juist de dbx bestanden zo groot werden dat oe vast liep

  eigenlijk zou je niet meer dan een 500 emails per dbx bestand erin laten (groot of klein of mix hiervan)

  en comprimeren is inderdaad voor het echt verwijderen van je verwijderde items
 • ok.

  bedankt voor de info :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.