Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem herinstalatie Win XP

3 antwoorden
  • Hallo beste mensen, Ik had vandaag besloten om mijn computer eens een beetje op te ruimen, dus ik wil Windows XP herinstaleren. Ik ga alsvolgt te werk: 1. Ik zet de bios goed 2. Windows XP cd'tje in de D schijf 3. Ik zeg dat ie moet gaan formateren en XP ed moet instaleren Nu gebeurt er halvervege de instalatie het volgende: Ik krijg een 'pop-upje' met deze tekst: "Er zijn enkele bestanden op CD-rom met Windows XP Home Edition Service Pack 2 nodig Plaats de CD-rom met Windows XP Home Edition Service Pack 2 in het station dat hieronder is geselecteerd." Daaronder staat de D schijf geslecteerd Wat moet ik nou doen want mijn CD'tje zit er echt in. Ik ben al 3x opniew begonnen met de instalatie Hij zoekt overigens naar het bestand i386, op de D schijf Mijn dank is zeer groot Freek
  • [quote:63a4a71c9c="freekjhu"]Hallo beste mensen, Ik had vandaag besloten om mijn computer eens een beetje op te ruimen, dus ik wil Windows XP herinstaleren. Ik ga alsvolgt te werk: 1. Ik zet de bios goed 2. Windows XP cd'tje in de D schijf 3. Ik zeg dat ie moet gaan formateren en XP ed moet instaleren Nu gebeurt er halvervege de instalatie het volgende: Ik krijg een 'pop-upje' met deze tekst: "Er zijn enkele bestanden op CD-rom met Windows XP Home Edition Service Pack 2 nodig Plaats de CD-rom met Windows XP Home Edition Service Pack 2 in het station dat hieronder is geselecteerd." Daaronder staat de D schijf geslecteerd Wat moet ik nou doen want mijn CD'tje zit er echt in. Ik ben al 3x opniew begonnen met de instalatie Hij zoekt overigens naar het bestand i386, op de D schijf Mijn dank is zeer groot Freek[/quote:63a4a71c9c] Als ik je goed begrepen heb staat Windows op de c: partitie. Als je Windows schoon wilt installeren, moet je de c: partitie verwijderen en daarna weer aanmaken. Windows formateert de partitie opnieuw en zet de installatiebestanden op de harde schijf en gaat daarna installeren. Als Windows zoekt naar i386, en kan dat bestand niet vinden, kan dat betekenen dat de schijf beschadigd is.
  • i386 is een map, geen bestand, maar wel een hele grote map.... kun je die map vinden als de cd in de verkenner op een andere pc bekijkt? is het een originele installatie-cd (kennelijk staat er zowel de basisinstallatie als het sp erop..): zo nee, heb je dan de originele basis-installatie-cd geprobeerd? staat die map er wel dan is mogelijk de cd niet helemaal lekker meer. soms helpt het dan om de hele cd eerst te kopiëren naar de hd van een andere pc en daar dan een nieuwe cd te branden. (kopieeracties via hd willen vaak nog wel lukken, als installatie van de cd niet meer gaat) of: zou je een cd van de buurman kunnen gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.