Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

vista pc ziet andere pc's niet

jolo
13 antwoorden
 • ik heb een netwerk dat bestaat uit allemaal xp computers en 1 vista computer. De vista computer ziet geen een andere computer (kan wel op internet maar kan niet bestanden van andere computers gebruiken of printers vinden). de xp computers zien de vista computer wel maar ze zeggen dat het een onbekende computer is en zodra ik echt in een map wil komen zegt windows dat ik niet de juiste machtigingen heb.

  netwerkdetectie, bestanden delen, openbare mappen delen en printers delen zijn ingeschakeld in vista, ook hebben de computers de zelfde werkgroep.

  als ik mijn firewall uitzet komt er ook geen verandering in.

  hoe krijg ik nu vista zo ver om goed in het netwerk te laten zitten.

  ik weet dat dit een veel voorkomende vraag is maar een echte oplossing heb ik nog niet gevonden
 • [quote:ffe824bbf1="kingtim"] hoe krijg ik nu vista zo ver om goed in het netwerk te laten zitten. [/quote:ffe824bbf1] Je zou om te beginen deze topic over onderwerp XP > Vista netwerk kunnen checken.
 • ik heb dat netbeui op 2 computers geïnstalleerd en het werkt! is er niet een andere manier om het te installeren op alle computers tegelijk? want ik vind dit nogal omslachtig (van de ene computer naar de andere hobbelen).
 • Netbeui heb je eigenlijk niet nodig. Had je wel op alle PC de Netwerk Wizard uitgevoerd. Zoals wordt uitgelegd op deze site over Windows XP in een thuisnetwerk.
 • sorry dat ik even lang (heeel lang) niets gepost heb (geen tijd gehad ivm. school, vakantie, luiheid, ect.). maar ik heb het probleem nog steeds (behalve met netbui maar dat is nogal omslachtig en volgens mij niet helemaal de bedoeling).

  Ik heb alle wizards die iets met netwerk temaken hebben op windows uitgevoerd (op alle pc's) maar dat schoot niks op, alles bleef hetzelfde.

  toen had ik iets gelezen over een lltd responder dus dat heb ik maar geinstalleerd op de xp computers, nu kan de vista computer wel op de xp computers komen maar alleen als het ip adres (\\ipvanxpcomputer) bij de verkenner word ingevuld. Een printer instellen die op een xp computer is aangesloten lukt niet. bij netwerk zijn de computers niet te zien maar als ik bij netwerkcentrum kijk en dan volledig overzicht dan staan ze er weer wel (ik snap er niks van).

  De xp computers zien de vista computer niet op 1tje na maar als die in de vista computer wil komen krijgt hij de melding dat hij niet de juiste machtigingen heeft en dat ie het pad niet kan vinden.

  bij netwerkcentrum heb ik trouwens netwerkdetectie, bestanden delen, ect. ingeschakeld.


  ik hoop dat jullie misschien weten hoe ik dit kan oplossen want ik weet het niet meer.
 • [quote:8ff784873f="kingtim"] nu kan de vista computer wel op de xp computers komen maar alleen als het ip adres (\\ipvanxpcomputer) bij de verkenner word ingevuld. [/quote:8ff784873f] Had je dat van die lltd responder gelezen in dit topic? Wat was dan het resultaat van mijn vraagje in dat topic? Overigens openbare mappen delen kun je beter uitzetten. Als je deze wel deelt, dan is een sterk wachtwoord voor je Administrator en je beperkte rechten account vereist.
 • ja ik heb het lltd responder van dat topic. En als ik naar Starten > Netwerk of naar Start > rechter muisknop op Computer > Netwerkverbinding maken > Bladeren ga zie ik alleen mijn computer.

  Maar bij netwerkcentrum > volledig overzicht geven zie ik wel alle computers.
 • Heb je op alle (maar vooral de Vista) PC in de Netwerk Wizard verbindingsmethode 2 geprobeerd. Dus: Deze computer maakt verbinding met het internet via een gateway in mijn huis of via een andere computer in mijn netwerk.
 • Op de xp computers heb ik dit gedaan maar op de vista pc kan dit niet, die heeft een mooier fanciere netwerk wizard (deze:http://www.microsoft.com/library/media/1043/netherlands/windows/images/products/windowsvista/features/experiences/communication/screenshot_setupwizard.jpg)
  en daar kan ik niet instellen dat mijn computer verbinding maakt via een gateway of een andere computer in mijn netwerk. of zit ik nu helemaal in de verkeerde wizard? (zou wel een boel verklaren)
 • Nee, dat is toch wat anders. Dan heb ik me toch even vergist wat de Vista Netwerk wizard betreft. In Vista staan bij jouw in het Netwerkcetrum wel goed. Had je het al geprobeerd met Openbare mappen delen: Uitgeschakeld.

  Had je trouwens al geprobeerd of je onder Vista kunt komen op een beperkte rechten account in XP met wachtwoord. Eventueel maak je in Vista precies dezelfde account aan. Dus zelfde gebruikersnaam, zelfde wachtwoord en uiteraard ook met beperkte rechten.
 • openbare mappen heb ik al uitgeschakeld (werkt niet) en 2 dezelfde accounts maken met beperkte rechten werkt ook niet (vind ik ook trouwens wat omslachtig).
 • als tijdelijke oplossing zou je op de achtergrond op alle computers een ftp kunnen draaien om bestanden te delen. Filezilla server is daar prima voor, users toevoegen, wachtwoord erop en klaar is kees (wel de juiste rechten instellen bij Filezilla voor copy/delete/dir aanmaken/etc…)
  Inloggen is erg simpel via Explorer/Verkenner met in balk ftp://naam:wachtwoord@ip-nummer-van-de-pc-waar-je-op-wilt
  bijv ftp://jan:flappie@192.168.1.2
  Of je neemt een ftp client programma, maar dat hoeft niet.
  Dan kun je vervolgens rustig dit probleem oplossen.
 • Ik kreeg laatst te horen dat het misschien aan mijn router zou kunnen liggen kan dat? Ik heb een smc7908VoWBRB NE router met de nieuwste firmware, dus aan de firmware ligt het waarschijnlijk niet, misschien moet ik een paar poorten openzetten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.