Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen bij Windows update Vista Ultimate 64

Ruurd
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb vandaag ineens een raar probleem bij de update van Windows. Elke keer als ik online ga dan wordt gecontroleerd op updates. Dat is normaal. Nadat dit gebeurd is krijg ik de optie om de updates te installeren en daarna de computer op te starten. Dat doe ik dan ook.

  Het gekke is dat na de opstart dezelfde updates weer binnenkomen. Ik heb dit gecontroleerd bij de functie Windows Updates en naar de updategeschiedenis gekeken. Daar staat dat het installeren van de updates mislukt is. Daarom komen ze waarschijnlijk telkens weer binnen.
  Tóch ben ik heel zeker dat ik ze telkens weer installeer.

  Is er iemand die dit herkent en een oplossing weet? Ik hoop het, want dit is heel erg irritant.

  Alvast bedankt,
  Ruurd
 • Zet het automatisch updaten eens uit, en doe het dan handmatig via de windwos update pagina. Meestal gaat het dan wel goed. Automatisch updaten werkt niet altijd even vlekkeloos.
 • Hoi Gerben,

  Wat een ongelooflijk snel antwoord! Ik zal het direct proberen en zal je laten weten of het gelukt is.

  Trouwens, als ik nu naar de startknop ga en daar kijk zie ik dat de updates alweer in de rij staan om te worden geïnstalleerd!!!

  Bedankt en groet,
  Ruurd
 • Helaas, dit werkt niet. De updates blijven maar binnenkomen. Geen idee wat er aan de hand is.

  Toen ik Vista net had geïnstalleerd had ik ook al problemen met de updates. Microsoft adviseerde mij toen een clean install. Hopelijk is
  dat nu niet het geval anders ben ik verder van huis. Geen pretje om
  een paar dagen bezig te zijn alles weer bij elkaar te sprokkelen.

  Ruurd
 • Heb je al bij Windows Update > Geschiedenis van updates weergeven gecheckt welke updates zijn mislukt? Gaat het om belangrijke- of aanbevolen updates? Ik denk die laatste. Want daar zitten ook drivers bij. Sommige 64 bits drivers installeren niet goed. Dit verschijnsel ken ik ook. Ik heb zelf voor mijn Hoofd PC de Retail upgrade versie van Windows Ultimate. Ik heb dus zowel een 32- en 64 bits Vista DVD. Bij de 32 bits Vista werken de auto updates goed. Daarentegen bij de 64 bits versie zijn er problemen met de drivers van mijn oude Hauppauge tv-kaart. En ook bij mijn Sweex 5.1 geluidskaart.

  Een update die steeds opnieuw wordt aangeboden, zou je kunnen verbergen. Die updates worden dan niet meer aangeboden.
 • Hallo Jolo,

  Bedankt voor je antwoord. Ik heb inderdaad gekeken bij de mislukte updates en deze 'handmatig' binnengehaald en geïnstalleerd. Er zat inderdaad een update bij die niet van belang was voor mij. Die heb ik dan ook verborgen zodat hij niet weer weergegeven wordt. Nu lijkt alles in orde te zijn.

  Groet,
  Ruurd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.