Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP stopt tijdens install HELP!!!

Ducky
12 antwoorden
 • Ik weet het niet meer….

  Ik heb een PC staan waarvan het register niet meer goed was, heb toen bij Miscrosoft de mogelijkheid gevonden om dit te veranderen en de PC weer startend te krijgen.. Zover gelukt..

  Nu wil ik het systeem laten repareren omdat hij nog steeds niet feilloos werkt plus ik heb geen USB keyboard en muis tot mijn beschikking als XP is opgestart.. (heeft geen PS2 aansluitingen)

  NU het probleem:
  Ik ben uit eindelijk over gegaan tot repair om de bestanden te behouden (ik kan er anders niet bij komen en de mensen hebben geen backup gemaakt)
  Tijdens instal van XP Home stopt hij bij 35min. iedere keer weer. Heb al op het net lopen zoeken, maar heb nog geen adequate oplossing gevonden..

  Oftewel ik kan niet in XP komen (gewoon of veilige modus, geen werken de USB port) en hij blijft maar doorstarten… GEK wordt ik ervan..


  Gegevens:
  Fujitsu Siemens Scaleop
  Pentium D procesor
  1 Ghz geheugen
  ATi kaart (weet niet welke, PC is niet van mij)
  DVD lezer/brander

  Geen PS2 poort en geen floppy drive..


  Wie help mij uit de brand.. Oh ja, ivm garantie kan en mag ik de kast niet openmaken (verzegeld)..
 • [quote:3af1a7dd75="Ducky"]Tijdens instal van XP Home stopt hij bij 35min. iedere keer weer. Heb al op het net lopen zoeken, maar heb nog geen adequate oplossing gevonden..
  [/quote:3af1a7dd75]

  Afgelopen woensdag had ik hetzelfde probleem toen ik Windows XP Pro installeerde op een geformatteerde schijf, maar dan bij 34 min. Op dat moment installeert Windows de apparaten en het beeldscherm wordt dan soms even zwart. Ik heb twee keer geprobeerd vanuit de DVD speler Windows te installeren. Daarna heb ik vanuit de CD brander geprobeerd om Windows te installeren. De tweede keer ging het goed vanuit de CD brander.
 • [quote:2dab6371a3="Hythloday"][quote:2dab6371a3="Ducky"]Tijdens instal van XP Home stopt hij bij 35min. iedere keer weer. Heb al op het net lopen zoeken, maar heb nog geen adequate oplossing gevonden..
  [/quote:2dab6371a3]

  Afgelopen woensdag had ik hetzelfde probleem toen ik Windows XP Pro installeerde op een geformatteerde schijf, maar dan bij 34 min. Op dat moment installeert Windows de apparaten en het beeldscherm wordt dan soms even zwart. Ik heb twee keer geprobeerd vanuit de DVD speler Windows te installeren. Daarna heb ik vanuit de CD brander geprobeerd om Windows te installeren. De tweede keer ging het goed vanuit de CD brander.[/quote:2dab6371a3]

  Er zit maar 1 speler in dus deze optie is voor mij helaas geen oplossing, maar evengoed bedankt……
 • hallo,
  moet je niet tijdens het installeren met f6 een driver voor je harde schijf installen, dit is nodig bij een sata schijf bv.
  gr.berry
 • [quote:eb065a788b="berry"]hallo,
  moet je niet tijdens het installeren met f6 een driver voor je harde schijf installen, dit is nodig bij een sata schijf bv.
  gr.berry[/quote:eb065a788b]

  Nee, hij ziet de c-schijf gewoon.. Dus het lijk mij niet dat ik andere drivers moet installeren voor mijn HDD…
 • [quote:cf34c89f4d="Ducky"]Nee, hij ziet de c-schijf gewoon.. Dus het lijk mij niet dat ik andere drivers moet installeren voor mijn HDD…[/quote:cf34c89f4d]

  Je zou de installatieschijf kunnen kopiëren en vanaf de gekopieerde schijf installeren. Tijjdens het installeren kan Windows iets niet herkennen. Windows installeert vanaf de harde schijf, maar leest de CD wel.
 • Hi,
  Wie help mij uit de brand.. Oh ja, ivm garantie kan en mag ik de kast niet openmaken (verzegeld)..
  dan ga je toch terug naar het bedrijf waar die vandaan komt??
  gr.ber.
 • [quote:75d850c6ee="berry"]Hi,
  Wie help mij uit de brand.. Oh ja, ivm garantie kan en mag ik de kast niet openmaken (verzegeld)..
  dan ga je toch terug naar het bedrijf waar die vandaan komt??
  gr.ber.[/quote:75d850c6ee]

  Beste Berry, heb jij altijd van die bijdehante opmerkingen..

  De kast is niet van mij maar van een collega, deze heeft hem helaas bij een makro gekocht..
  + hij heeft er een verslag opstaan die voor het eind van de maand ingeleverd moet worden..
  + ik doe dit vaker (neit slopen maar maken) en ben dit niet eerder tegengekomen. Vaak heb ik overal een oplossing voor en doe ik het alleen met de gegevens die ik via het net kan vinden, maar in uiterste nood raadpleeg ik altijd computertotaal. En dan zit ik zeker niet op een bijdehante opmeriking te wachten..

  En voor als je geintreseerd ben ik heb het probleem reeds opgelost….
 • nou,nou,
  het was om je te helpen hoor.
  nou ga jij een beetje bijhand zitten doen daar ben ik helemaal niet op uit.
  als ik wat met m,n computers heb en ik ben een zelfbouwer dus ik mag m,n computer wel open maken om bv tekijken of alle kabeltjes wel op zijn plaats zitten.ik snap ook wel dat je een ander z.n computer niet wil vernagelen maar als je nog garantie heb dan zou ik terug naar de leverancier waar ik hem gekocht heb.
  grberry.
 • [quote:6d34dab8b3="Ducky"]En voor als je geintreseerd ben ik heb het probleem reeds opgelost….[/quote:6d34dab8b3]

  Wat was voor jou de oplossing?
 • instalproblemen wijzen vrijwel altijd op hardware-onvolkomenheden.

  je hebt toch wel alle apparaten losgekoppeld (aangesloten andere usbdingen dan muis en keyboard zijn berucht)?
  maakt het verschil of je muis/keyboard in de voor- of de achter-usb hebt zitten?
  als dat zo is is de volgende truc: kast toch maar open maken en als er twee geheugenrepen in zitten, er eentje losnemen.
 • [quote:1009bab705="derkdejong"]instalproblemen wijzen vrijwel altijd op hardware-onvolkomenheden.

  je hebt toch wel alle apparaten losgekoppeld (aangesloten andere usbdingen dan muis en keyboard zijn berucht)?
  maakt het verschil of je muis/keyboard in de voor- of de achter-usb hebt zitten?
  als dat zo is is de volgende truc: kast toch maar open maken en als er twee geheugenrepen in zitten, er eentje losnemen.[/quote:1009bab705]

  Ik heb de computer van mijn dochter in totaal drie keer geïnstalleerd. Twee keer verliept dat vlekkeloos en de derde keer bleef de installatie hangen bij 34 minuten. Bij de 4e installatiepoging blijf de computer niet hangen. Tussen de laatste twee installaties zit slechts 1 1/2 maand. Het verschil is dat er de computer de eerste keer 512MB aan intern geheugen liep en de tweede keer op 2GB (1 blok van 1 GB en 2 blokken van 512 MB) aan geheugen.

  Ik zal jouw truc onthouden voor de volgende keer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.