Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Installatie Vista in verkeerde taal

None
17 antwoorden
 • Een vriend van mij heeft een laptop gekocht met Vista vóórgeinstalleerd ,en frans i.p.v nederlands geinstalleerd. Je kon kiezen uit Engels, Nederlands en Frans. Hij heeft er géén cd bijgekregen en wil graag een hollandse installatie. Wat nu te doen?
 • Als het Vista Ultimate is kun je een Nederlands taalpakket installeren.
  Dan moet je bij Start -> Windows Update -> Beschikbare updates zijn ;)
 • En als het geen Ultimate versie is, moet er toch een herinstallatie uitgevoerd worden. Iedere winkelier / fabrikant die een computer levert met een voorgeinstalleerde OEM versie van Windows moet volgens de licentievoorwaarden de mogelijkheid bieden om het systeem te herstellen. Je hebt dan vast weer de keuze om te kiezen tussen verschillende talen.

  Overigens ben ik ook bij de Ultimate versie voor een herinstallatie van het systeem. Ook al heb je de mogelijkheid om een language pack te installeren, het hart van het systeem blijft altijd in de originele taal. Je zult dan ook franstalige updates moeten downloaden.
 • Het gaat in dit geval om Vista Premium.
 • Nogmaals: het gaat er niet echt om welke editie van Vista het is, herinstallatie is in mijn ogen de beste optie. Als je niet de mogelijkheid hebt om je computer te herstellen naar de toestand waarin hij verkeerde toen je hem kocht, is de leverancier in gebreke gebleven volgens de 'system builders agreement' van Microsoft. Kortom, je moet hem kunnen herinstalleren…
 • Laptop is bij It's gekocht, aan 70 jarige. Deze klant is niet geinformeerd over hoe het voorgeinstalleerde (Engels, Frans of Nederlands) Vista te installeren. It's zegt nu niets te kunnen doen en verwijst naar Acer, de fabrikant. Die wil een recovery cd sturen voor € 60,– excl. verzenden. Laptop kostte ruim € 800,–. Wat vinden jullie daar nu van?
 • [quote:4707306e57="Henk Bakker"]laptop gekocht met Vista vóórgeinstalleerd ,en frans i.p.v nederlands geinstalleerd. Je kon kiezen uit Engels, Nederlands en Frans.[/quote:4707306e57] Het is me niet duidelijk wat je hiermee bedoelt. Als Windows Vista al is voorgeïnstalleerd, dan heb je toch geen taalkeuze meer.
  In Windows Vista Ultimate kunnen dan wel taalpakketten worden geïnstalleerd. Maar een mogelijkheid om tijdens de installatie een taalkeuze te maken is er niet.

  Ik heb zelf op mijn hoofd PC uit mijn onderschrift Windows Vista Ultimate (Retail upgrade versie) geen mogelijkheid om tijdens het installeren een taal te selecteren. Ook al wordt die indruk wel gewekt in de installatie procedure.

  Dus ik denk dat Acer, de fabrikant. de verkeerde Windows Vista taal versie heeft voorgeïnstalleerd. En het lijkt erop dat je afhankelijk bent van de coulance van de winkel en fabrikant.
 • Volgens IT's heeft de klant gekozen voor een franse Vista installatie, weliswaar per abuis, maar is dit na de keuze niet meer terug te draaien.
 • [quote:2144c0c7a1="Henk Bakker"]Volgens IT's heeft de klant gekozen voor een franse Vista installatie, weliswaar per abuis, maar is dit na de keuze niet meer terug te draaien.[/quote:2144c0c7a1]
  Dat heb ik ook weleens gezien dat je bij de start van de voorgeïnstalleerde deel een taalkeuze had.
  Kan hij geen systeemherstel doen? Een keuze van een seconde vlak voordat Windows start,
  zodat hij dan wel de goede taal kan kiezen?

  Jack Marotick
 • Bij OEM PC's die zijn voorgeinstalleerd met Windows, verschijnt er na de eerste keer opstarten een mini-setup, waar vantevoren de te installeren taal gekozen kan worden. Bij HP heb je hier de keuze tussen Nederlands en Engels. Beide talen staan als image op de harde schijf, de gekozen taal wordt geinstalleerd en de andere taal verwijderd. Met een recovery CD / DVD worden beide talen weer als image op de harde schijf gezet, om vervolgens in de mini-setup weer een taal te kunnen kiezen. Nogmaals, dit werkt bij HP zo, maar andere fabrikanten zullen een soortgelijke procedure hebben. Herinstallatie is dus de beste optie om Windows weer in het Nederlands te krijgen.

  Dan heb je natuurlijk nog steeds het probleem dat je geen herstel mogelijkheid hebt. Hiervoor zul je toch echt bij It's moeten zijn. Daar is de computer immers gekocht en daar heb je een koopovereenkomst mee. Als zij niet de mogelijkheid hebben gegeven hem te herstellen zijn zij in gebreke gebleven en moeten ze kosteloos een herstel DVD verschaffen. Volgens Microsoft moet de eindgebruiker de mogelijkheid hebben om de computer te herstellen. Aangezien bij OEM licenties niet Microsoft, maar de fabrikant ondersteuning moet bieden, moet deze herstelmogelijkheid van Acer komen. Jij als consument hebt echter niks met Acer te maken, het is It's die jou een niet-deugdelijk product heeft verkocht en daar moet je dan ook aankloppen.

  Dit kan een moeilijke zaak worden, want veel winkeliers blijven zich verschuilen achter de fabrikant, maar wettelijk gezien moet de winkelier je helpen.
 • hebben ze in de winkel niet toevallig nog een exact dezelfde staan…die in NL is of nog maagdelijk is (nog met keuze taal).
  Even een image maken en de eigen key invullen klaar…
  Even "aanpappen" op een nette manier met het personeel helpt ook vaak…. beter dan met een opgestoken…

  Anders: mag je toch wel een OEM Vista XX (=versie) DVD van iemand anders nemen? De key is betaald….
 • Het gaat niet alleen om de Vista DVD. Het gaat er hier om dat er geen mogelijkheid is om de computer te herstellen. Met alleen een Windows DVD-tje kun je de boel wel opnieuw installeren, maar moet je zelf ook weer op zoek naar alle drivers. Bovendien leveren veel fabrikanten een hoop software, als Nero en dergelijke mee. Een leek op computergebied wil niet nog eens zelf op zoek moeten gaan naar drivers en dergelijke software.
 • Je hebt wat je kocht ! Later zeuren over je eigen miskleun helpt niet….
 • Fout
 • Weeral fout, sorry
 • [quote:f08c792eb3="Alicante"]Je hebt wat je kocht ! Later zeuren over je eigen miskleun helpt niet….[/quote:f08c792eb3]
  Niet mee eens… Jij wilt zeggen dat als je een tv met een verborgen gebrek hebt gekocht, je niet moet zeuren als deze na een paar weken al kapot gaat? Je hebt gewoon recht op een deugdelijk product (ook na de fabrieksgarantie), in dit geval betekent dat dat je de mogelijkheid moet hebben je computer opnieuw te installeren met behulp van meegeleverde recovery cd's of iets dergelijks. Hierop aanspraak maken doe je bij de winkelier waar je hem gekocht hebt, daar heb je immers een koopovereenkomst mee gemaakt.
 • Alicante, je eigen miskleun, lees even…. De fout is gemaakt door iemand van 70+.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.