Vraag & Antwoord

OS Windows

heractivatie xp

6 antwoorden
  • Ik ga binnenkort mijn mobo vervangen. Ik gebruik xp pro nl(legaal). Moet ik nu een nieuwe licentie aanschaffen of kan ik gewoon heractiveren?
  • Je moet kunnen heractiveren, maar je moet waarschijnlijk wel met microsoft bellen.
  • Belletje is geen probleem :D ! Ga mijn asrock dual vsta vervangen door een Gigabyte GA P35 DS3 :)
  • Dat mag eigenlijk alleen als het om een Retail versie van Windows XP gaat. Als het om een OEM versie gaat, check dan het antwoord van Edmond Varwijk in deze topic over [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=171359&highlight=]Hoevaak mag ik mijn licentie gebruiken[/url] En ook deze info op de site van [url=http://www.microsoft.com/netherlands/licenties/licentievormen/oem.aspx]Microsoft.[/url]
  • Nee, is geen OEM versie, maar een upgrade versie(ik kon een originele w98 cd invoeren tijdens de installatie van xp). Ik neem dus aan dat het met een belletje goed komt.
  • Daar zou het inderdaad mee moeten kunnen. Bovendien als het langer dan 4 maanden geleden is dat deze op die oude asrock dual vsta geactiveerd was, kan deze wellicht via internet worden geactiveerd. Zodat je alleen Microsoft hoeft te bellen, wanneer deze mislukt. Echter bij de vervanging van het moederbord is een schone Windows installatie vereist. Anders kunnen er problemen ontstaan.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.