Vraag & Antwoord

OS Windows

Schone OEM installatie

Anoniem
gerben
4 antwoorden
  • Ik heb me suf gezocht op het forum, maar kon niet echt een goed antwoord vinden. Vandaar dit bericht, mocht het toch dubbel zijn: excuus!

    Ik heb een Acer Aspire E380 computer met Windows Vista, een OEM versie dus. Tegelijk met het besturingssysteem werd allerlei meuk meegeinstalleerd die ik niet nodig heb, zoals Norton Internet Security, software voor de DVD-brander (ik ga een ander pakket gebruiken) en nog veel meer. Daarnaast maakt de recovery-DVD twee even grote partities aan, terwijl ik liever zelf bepaal hoe groot de partities worden.

    Kan ik op één of andere manier Windows Vista "schoon" installeren, door een andere Vista DVD te gebruiken, bijvoorbeeld eentje van de buurman? Ik heb een legale licentie-code (geplakt op de zijkant van de computer), die bij deze computer hoort? Of ga ik dan de mist in, omdat mijn licentie-code ALLEEN maar met mijn meegeleverde recovery-DVD te gebruiken is, en niet met een andere installatie-DVD? Het lijkt mij toch dat de licentie-code het belangrijkst is, en niet de DVD?

    Ik hoor het graag … !
  • Ja dit kan je doen. Bij XP werkt dit dus ik denk bij Vista ook. Ik heb laatst een Acer laptop op deze manier geinstalleerd met een OEM versie van XP.
  • Kijk eens of je hier iets mee kunt: http://www.pcdecrapifier.com/
  • Prima tooltje Gerben, dankjewel!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.