Vraag & Antwoord

OS Windows

tijd aanduiding klopt niet

3 antwoorden
  • Hallo allemaal. Sins een aantal dagen klopt de tijd niet meer, je weet wel de tijd die rechtsonder in de taakbalk verschijnt. Al een paar keer goed gezet met tijd aanpassen maar telkens als de pc uit is geweest klopt de tijd weer niet. Nu ook weer geeft de tijd 7:30 aan terwijl het toch 10:15 is. Naar mijn weten heb ik geen nieuwe software en nieuwe instellingen op mijn pc. Het is spontaan gekomen. Ik heb windows xp, wat kan er aan de hand zijn. o ja, ik heb ook geprobeert om de tijd te synchroniseren met "time.windows.gov" en met "time.nist.gov" maar dat mag niet baten. Wie weet hoe dit zomaar kan?
  • [quote:eaa279c9a5="dutchlion"]telkens als de pc uit is geweest klopt de tijd weer niet.[/quote:eaa279c9a5]Hoogstwaarschijnlijk een leeg moederbordbatterijtje. Verstandig is om je BIOS settings te noteren http://www.computerhope.com/issues/ch000239.htm En opgepast voor statische ontlading en 230V Of gewoon Windows afsluiten, maar de pc op de spanning laten staan.
  • Bedank Rosturp voor je reactie. Zojuist een nieuwe baterij erin gedaan en nu blijft de tijd wel goed. Deze topic mag nu wel gesloten worden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.