Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

a disk read error occurred

PoLaT
7 antwoorden
  • Hallo allemaal tijdens een film kijken ging mijn computer opnieuw starten en toen kreeg ik de melding a disk read error occurred, ik heb naar de bios gekeken het opstarten volgorde ziet er goed uit, waar zou het probleem liggen
  • Kreeg je deze melding toen je je PC opstarte bij het bios, dus voordat Windows ging starten? Hoe vaak heeft dit zich voorgedaan tot nu toe? Je zou voor de zekerheid een diagnose kunnen uitvoeren met de tool die door de fabrikant van je harde schijf wordt geleverd. Is te downloaden vanaf de site. Weet je de fabrikant van je harde schijf? Anders even in Apparaatbeheer kijken wat er wordt weergegeven onder Schijfstations.
  • ja toen me pc ging opnieuw startte kreeg dit melding voor het eerst, het merk is maxtor, maar ik kan niet op windows komen hoe moet ik dat bestandje gaan downloaden of testen?
  • Download Seatools (werkt ook met Maxtors) Hier kun je een opstartbare cd-rom of floppy mee maken. Op deze manier kun je de schijf testen buiten het OS om. Neemt alleen niet het probleem weg dat je niet meer in Windows komt. Wanneer je computer start, geeft ie dan nog een andere foutmelding of blijft hij gewoon hangen?

    http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=SeaTools&vgnextoid=720bd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCRD
  • ik heb het getest met short, en kreeg dit melding short test passed on, betekent dit dat het goed is.
  • ik heb eventueel het ide kabel vervangen het probleem blijft hetzelfde, ik had vista erop, kan ik met vista cd herstellen of fixen?
  • Voor de zekerheid moet je ook altijd de uitgebreide test doen. Als je schijf defect is, heeft herinstallatie geen zin. Hardwareproblemen kun je niet softwarematig oplossen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.