Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vastlopen halverwege opbouw buroblad

None
8 antwoorden
 • Moest gisteren, wegens vergroting van de mediacollectie, mijn Vistaschijf herpartitioneren. Eerst Acronis image van C gemaakt. Daarna de 2 resterende partities gekopieerd. Alles op een andere schijf. Om een lang verhaal kort te maken: Acronis Disk Direktor heeft er een zooitje van gemaakt. Halverwege de operatie een vastloper zonder foutboodschap. Daarna bleek ik met drie primaire partities te zitten i.p.v 1 primaire en 2 logische. etc. etc.

  Ik denk: heb overal image/kopie van, dus hele schijf geformatteerd en vanuit mijn (op een andere fysieke schijf staande) XP even de juiste partities aangemaakt.
  Nou mijn probleem: opgestart met mijn Acronis Start-/RescueCD zet ik de image van C terug naar C. Probleemloos. Start weer op en Vista begint te laden. Echter: halverwege de opbouw van het buroblad hangt ie. Ook de muis. Het is een, zowel bij maken als terugzetten, geverifieerde image.
  De veilige modus lukt wel.

  Ik dus nog een keertje de image teruggzet. Krijg ik na de BIOS setup de foutmelding 0xc0000225. Heeft schijnbaar met beschadigde opstartbestanden te maken. Kan/is gerepareerd door op te starten met de VistaDVD en de startopties te herstellen.
  Opnieuw opgestart en de boel blijft weer halverwege het buroblad hangen. Ikoontjes staan op buroblad, de snelstartenbalk is gevuld, maar bij het laden van de opstartprogrammas slaat alles vast.

  Wat Oh wat? Vanuit XP gekeken staat gewoon alles weer netjes op de Vista C. Kan ik vanuit de veilige modus scans doen, zoals bij XP Sfc: /scannow. Is er, zoals je bij XP de herstelinstallatie hebt met behoud van programmas en instellingen, een systeembestandenherstel in de veilige modus van Vista?
  Herstelpunten zijn er door de operaties niet meer.
 • Kan het niet zijn dat Vista toch hard zoekt naar de andre partities die er in zijn beleving moeten zijn…..Kan zijn dat er stiekem toch systeembestanden op stonden. Ik zou de andere partities ook gewoon eens terug zetten.
 • Heb ik ook aan gedacht. Enige systeembestand waarvan ik weet heb is de Pagefile. Die had ik op een andere schijf gezet en daar staat ie nog onveranderd. Wellicht dat dit toch problemen geeft?

  Verder heb ik van de niet-C partities geen images. Ik heb plat gekopieerd omdat het meeste spul al gecomprimeerd is en het, gezien de grootte, een eindeloze tijd duurt daar weer gecomprimeerde images van te maken.

  Heb verder struktureel alle programmas op C staan. De overige partities waren alleen voor data.
  Maar je suggestie is geen gekke. :D . Ik kan er alleen weinig mee, gezien mijn mogelijkheden.
 • En als je nou eens gewoon een "lege" d, e of wat je allemaal had, aanmaakt?
 • Is gebeurd. Met exakt dezelfde volumenamen.
 • Je kan blijkbaar wel in veilige modus komen? Probeer eens een nieuwe gebruiker aan te maken en als die in te loggen, misschien is nl. het profiel van de huidige gebruiker corrupt?
 • Gaan we later vanochtend proberen. Moet nu eerst voor m'n werk wat zaken regelen. Met XP. Die installatie staat er gelukkig nog compleet.

  Bedankt voor het meedenken.
 • Nieuwe gebruiker loopt direkt vast. Ben maar met nieuwe installatie begonnen. Heb de image elders uitgepakt en kan bij m'n bestanden. Zit nog met het overzetten van een paar profielen, maar die vraag zal ik in een ander topic stellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.