Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista activering na herinstallatie

4 antwoorden
  • Volgens een tip in "Computer Totaal" hoeft men na herinstallatie niet via Microsoft te activeren indien men vooraf de bestanden wpa.bak en wpa.dbl op (bv) een diskette copieert en deze na de herinstallatie in system32 terugplaatst (zie o.a. CT 7-8/2005 blz. 114). Bestaat er inmiddels ook een dergelijke methode voor Vista?
  • Is mij niet bekend. Het vreemde is overigens dat die truc mij met XP ook nog nooit gelukt is hoewel ik het zelf, en in mijn kennissenkring , diverse malen heb geprobeerd.
  • Volgens deze site over onderwerp [url=http://www.pcbuyerbeware.co.uk/ProductActivation.htm]How Microsoft Product Activation (WPA) Works in Windows XP and Windows Vista,[/url] heeft Windows Vista nog wel een Wpa.dbl file in de C:\Windows\system32 map, maar is niet duidelijk of je Windows Vista ermee kunt heractiveren.
  • Wellicht is het slimmer, direct na activatie even een image backup van je schijf te draaien. Kun je die een volgende keer zo terugzetten, inclusief activatie. Overigens is heractivatie maar zelden een probleem. Soms wil het niet meer online, en dan bel je even.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.