Vraag & Antwoord

OS Windows

Toegang tot mappen in verkenner Vista gebokkeerd.

4 antwoorden
  • Heb een laptop met Vista Premium. Wordt alleen door mij gebruikt en dus één profiel, tevens administrator. In de Windows verkenner zitten een aantal mappen, welke niet toegankelijk zijn, zoals medegedeeld bij aanklikken. Vreemd genoeg hebben die mappen dan steeds het pijltje dat op een link duidt. Een zo'n map is C:\Documents and Settings, waarin ik in XP vaak werkte. Popupvenstertje "Locatie is niet beschikbaar" met weigering van toegang. Als je als administrator al vaak nergens meer in kan, wie dan wel? Waar kan ik deze ongewenste bescherming uitschakelen?
  • [quote:7e5edbb9dd="HvD"]Vreemd genoeg hebben die mappen dan steeds het pijltje dat op een link duidt.[/quote:7e5edbb9dd]Zie eens een paar onderwerpen eerder vandaag :wink: [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=177295]Onderwerp: Vista mappen niet toegankelijk[/url] Anders verder Googlen met zoiets als: [i:7e5edbb9dd]how vista Junctions works[/i:7e5edbb9dd]
  • Er zijn een paar van dat soort (XP-achtige) mappen die overbodig zijn en gewist kunnen worden. Raar is dat ze zelfs bij een nieuwe Vista-installatie terugkomen. De ratio ervan heb ik nog niet door. In Vista heb je geen documents and settings meer. Je zult via gebruikers > gebruikersnaam moeten manoevreren.
  • Het antwoord vind je volgens mij bij hetzelfde onderwerp dat ik iets eerder heb geplaatst. Jan van Veen

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.