Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

reserve kopie Outlook Express

None
18 antwoorden
 • Sinds geruime tijd gebruik ik een USB-stick voor reserve opslag van de belangrijkste gegeven waaronder ook OutlookExpress dit gebeurd via een werkmap, tot voor kort werkte dit prima, maar nu krijg ik steeds de melding dat bepaalde mappen omdat ze in gebruik zijn (is dus niet het geval), niet bijgewerkt kunnen worden en de bijwerking stopt.

  Vorvolgens heb ik een SanDisk Cruzer met U3 geinstalleerd met het progje CruzerSync U3 edition voor een backUp van voornoemde gegevens dit werkt prima, alleen komt er bij de gegevens van OutlookExpress bij de mappen Folder.dbx en Offline.dbx een fout melding hoogstwaarschijnlijk de mappen waar in in de werkmap mis ging, eerst lukte het maanden prima en nu einde verhaal.
  Weet iemand hiervoor een oplossing ?
  bvd gr. Frits
 • als het programma in gebruik is? dan moet je op CRTL, ALT, DEL drukken ga je naar taskmanager/ processes en het programma: msimn.exe afsluiten. dat is outlookexpress. dat blijft vaak actief en daarom krijg je een foutmelding dat het in gebruik is.

  er is ook een andere manier om outlook express te backuppen.

  ga naar:

  1 - C:/ documents en settings
  2 - open de map met je gebruikersnaam
  3 - Local Settings (verborgen map)
  4 - Application Data (verborgen map)
  5 - Identities
  6 - dan zie je een code map ongeveer gelijk aan: {24B6D39F-1676-4745-8E49-8D6C6AD523AF} open die map.
  7 - open dan de map: Microsoft
  daarin staat de map outlookexpress. die kun je in zijn geheel copieren naar de usb stick.
 • Als de mappen folder.dbx en offline.dbx corrupt zijn (wat wel meer in Outlook Express voorkomt) zal je waarschijnlijk steeds met problemen blijven zitten. Best is dan om nieuwe .dbx-mappen voor deze twee items aan te maken. Verplaats eerst alle .dbx-mappen naar een andere plaats op je PC, start OE opnieuw op, dit maakt nieuwe (lege) mappen aan in OE en verplaats dan de oude mappen (behalve folder.dbx en offline.dbx) terug naar de standaardlocatie van OE. En probeer dan eens of je backup terug lukt.
 • OutLook-Express is afgesloten en bij Taskmanager staat hij niet, daarbij heb ik de map bij Mijn Documenten gezet wat prima werkt. Jouw andere manier werkt dus ook niet want hij stopt als hij bij de betreffende mappen komt deze laten zich niet BackUppen of kopieren.


  [quote:c07d4505b6="eduard36"]als het programma in gebruik is? dan moet je op CRTL, ALT, DEL drukken ga je naar taskmanager/ processes en het programma: msimn.exe afsluiten. dat is outlookexpress. dat blijft vaak actief en daarom krijg je een foutmelding dat het in gebruik is.

  er is ook een andere manier om outlook express te backuppen.

  ga naar:

  1 - C:/ documents en settings
  2 - open de map met je gebruikersnaam
  3 - Local Settings (verborgen map)
  4 - Application Data (verborgen map)
  5 - Identities
  6 - dan zie je een code map ongeveer gelijk aan: {24B6D39F-1676-4745-8E49-8D6C6AD523AF} open die map.
  7 - open dan de map: Microsoft
  daarin staat de map outlookexpress. die kun je in zijn geheel copieren naar de usb stick.[/quote:c07d4505b6]
 • erg vaag.. ik heb dit probleem niet eerder gehad. ik gebruik deze manier altijd om mijn outlook express te backuppen.
 • En heb je dan het vervangen van de .dbx-mappen al geprobeerd ?
 • [quote:292212c7b1="fatman"]want hij stopt als hij bij de betreffende mappen komt deze laten zich niet BackUppen of kopieren.[/quote:292212c7b1]Lukt een back-up maken via de methode in dit onderwerp vermeldt wel?
 • [quote:a3be7131a3="KAPE"]En heb je dan het vervangen van de .dbx-mappen al geprobeerd ?[/quote:a3be7131a3]

  Leek mij een goed idee, maar werkt helaas niet, de mappen Folder en Offline.dbx kan ik alleen verwijderen in de veilige modus anders zijn ze niet te verwijderen als ik dan de nieuwe heb aangemaakt en de oude terug kopieer behalve Folder en Offline.dbx ben ik al mijn aangemaakte mapjes mapjes kwijt, toch bedankt. mvg Frits
 • [quote:1101e774ec="Rosturp"][quote:1101e774ec="fatman"]want hij stopt als hij bij de betreffende mappen komt deze laten zich niet BackUppen of kopieren.[/quote:1101e774ec]Lukt een back-up maken via de methode in dit onderwerp vermeldt wel?[/quote:1101e774ec]

  Ga dit ook proberen helaas moet ik enkele dagen weg en met het even wachten. bedankt voor de tip. mvg Frits
 • [quote:60ff96645c="fatman"]als ik dan de nieuwe heb aangemaakt en de oude terug kopieer behalve Folder en Offline.dbx ben ik al mijn aangemaakte mapjes kwijt[/quote:60ff96645c] Welke aangemaakte mapjes ben je dan kwijt : de nieuwe (lege) mappen in je OE of de oude (volle) mappen die je terug op hun plaats hebt gezet ?
 • [quote:db49d7fe55="KAPE"][quote:db49d7fe55="fatman"]als ik dan de nieuwe heb aangemaakt en de oude terug kopieer behalve Folder en Offline.dbx ben ik al mijn aangemaakte mapjes kwijt[/quote:db49d7fe55] Welke aangemaakte mapjes ben je dan kwijt : de nieuwe (lege) mappen in je OE of de oude (volle) mappen die je terug op hun plaats hebt gezet ?[/quote:db49d7fe55]

  de oude.
 • [quote:895945b9fe="fatman"][de oude.[/quote:895945b9fe] Erg vreemd, heb net even je probleem gesimuleerd in mijn OE en OE werkt als vanouds. Maar goed … er is geen enkele computer op de wereld die hetzelfde is, wordt wel eens gezegd. En dat zal dus wel kloppen.
 • [quote:0557f96a3d="KAPE"][quote:0557f96a3d="fatman"][de oude.[/quote:0557f96a3d] Erg vreemd, heb net even je probleem gesimuleerd in mijn OE en OE werkt als vanouds. Maar goed … er is geen enkele computer op de wereld die hetzelfde is, wordt wel eens gezegd. En dat zal dus wel kloppen.[/quote:0557f96a3d]

  Het heeft bij mij al 2 jaar perfect gewerkt met de werkmap op een USB stick, tot voor kort dat ik deze problemen kreeg met OE.
 • ja.. best vaag.. klinkt mij toch als een soort van virusje in de oren. blijkbaar start die pc iets op wat de toegang tot de OU boxen blokkeerd, want in veilige modus gaat't dus wel?
 • [quote:eb24134301="eduard36"]ja.. best vaag.. klinkt mij toch als een soort van virusje in de oren. blijkbaar start die pc iets op wat de toegang tot de OU boxen blokkeerd, want in veilige modus gaat't dus wel?[/quote:eb24134301]

  Kaspersky-prof. virusscanner vindt niets, en het gaat alleen om deze twee dbx (Offline en Folder) bestanden en deze zijn alleen in de veilige modus te verplaatsen of te verwijderen.
 • ja, juist omdat ze in de veilige modus wel te verplaatsen zijn, klopt er iets niet. wat je zou kunnen doen is naar start gaan /uitvoeren/msconfig

  je krijgt dan een schermpje met als laatste tabblad 'startup'

  ik weet niet wat er allemaal opstart bij jou pc? maar je zou eens 1 voor 1 de dingen kunnen uitschakelen om dan te kijken of het wel lukt.

  wat je ook nog kan doen is ff CTRL.ALT,DEL
  dan kun je bij 'running processes' een en ander uitschakelen, en kun je direct zien of het werkt. bij het msconfig idee moet je steeds je pc opnieuw opstarten nadat je een en ander hebt uitgeschakeld. het beste is daarom ook alles in je msconfig uit te schakelen om te zien of het dan werkt. als het dan werkt? kun je daarna de dingen weer 1 voor 1 aanzetten en kom je vanzelf bij het proggie wat de problemen geeft.

  meer opties heb ik echter ook niet. dan alleen voortaan dus je backup te doen in veilige modus… :-?
 • Ga dit ook uitproberen maar ik moet dit vanavond doen het werk wacht nu mocht er iets lukken laat ik het wel hier weten, bedankt voor de informatie, gr. Frits
 • HOERA !!! Na lang zoeken ben ik er eindelijk achter gekomen, dat de werkmap niet bijgewerkt werd met name OE komt doordat ik NERO 7.0 heb geinstalleerd, bij taakbeheer staat bij PROCESSEN een progje genaamd NMIndexStoreSvr.exe het is geinstalleerd bij C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib dit veroorzaakt het probleem, wordt het uitgeschakeld wekt alles weer normaal.

  Met Nero 7.0 zijn er sowieso veel problemen het stond eerst op mijn PC toen was een SanDisk Cruzer U3 USB-stick niet te gebruiken, dit kwam door INCD, Nero 6.enz. erop gezet en alles was OK. Nu met de nieuwe versie 7.0 zonder INCD werkt de SanDisk wel maar heb je het ge-emmer met OE. maar iedereen met name Eduard36, bedankt voor de ondersteuning. gr. Frits

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.