Vraag & Antwoord

OS Windows

Donkere waas bij afspelen video-fragmenten

4 antwoorden
  • Na het formatteren en herinstalleren van Windows XP home (en het installeren van alle essentiële en optionele updates) lijkt het alsof er steeds als ik een video-fragment of film wil afspelen (zowel van internet als een gewone dvd) een donkere waas over het beeld van de video zit. Dit is niet bij te stellen met de gewone helderheids- en contrastopties die in Mediaplayer of mijn DVD-programma zitten, enkel de waas wordt lichter of donkerder. Aangezien ik mijn computer ook gebruik om DVD's te bekijken is dit een vervelend probleem. Als mogelijke oorzaak zie ik enkel de installatie van de updates voor Windows XP of de installatie van Panda Internet Security 2007. Mijn broertje (heeft ook windows XP met automatische update ingeschakeld en dezelfde Panda Internet Security 2007) heeft precies hetzelfde probleem. Heeft iemand dezelfde ervaring en misschien een oplossing voor dit probleem? Alvast heel erg bedankt!
  • je hebt dus alle updates van xp binnen gehaald . maar je moet wel de chipset en video drivers installeren .
  • Heb de nieuwste driver al gedownload en geïnstalleerd zelfs voordat ik de updates van xp heb geïnstalleerd. Misschien dat het daaraan ligt, ik zal zometeen wel even proberen of het hebben van de updates uitmaakt voor de driver, maar ik heb zelf het idee dat het toch aan Panda ligt. Mijn broertje heeft het probleem immers ook sinds Panda geïnstalleerd is (heeft het zelf niet doorgehad omdat hij alleen games speelt en geen dvd kijkt, maar voordat hij Panda geïnstalleerd had deed zijn video het nog wel en nu niet meer). Ik laat nog wel weten of het downloaden van nieuwe drivers een verschil heeft gemaakt.
  • ik had net ook zoiets. ik heb dat bijgesteld in de driver opties van nvidia. ik weet niet wat voor kaart jij hebt? maar als je nvidia drivers hebt? kun je het eens proberen bij adjust video color settings. bij mij is alles nu glasje helder.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.