Vraag & Antwoord

OS Windows

opstartprobleem

Anoniem
mammaduck1
3 antwoorden
 • even een probleempje van een familielid waar ikzelf niet uit kom en hoop dat iemand weet wat wat hier aan te doen is.

  Tot vanmiddag werkte de computer zonder problemen. Niets veranderd, geen programma's geinstalleerd, geen hardware toegevoegd… Vanavond wordt de computer opgestart en verschijnt het scherm dat windows vanwege een eerder probleem is afgesloten en nu opgestart kan worden in "normale mode", "veilige mode", "laatste goed werkende configuratie" etc.

  Maar de computer zit in een soort van opstart loop. Welke optie er ook gekozen wordt, hij komt constant terug in dit scherm. Met enige moeite de herstelconsole aan de praat gekregen maar helaas, ook dit werkt niet.

  Ten einde raad de Windows CD er in om hopelijk te kunnen kiezen voor reparatie of als laatste redmiddel een nieuwe installatie… maar helaas wordt de CD niet opgestart. Wie oh wie heeft raad?

  Bij voorbaat dank voor elk advies!
 • als je tijdens het opstarten op de 'DEL' knop drukt, kom je in de moederbord settings. dar moet je kiezen om als eerste op te starten van CD. waarschijnlijk zit dat onder het tabblad: boot.

  zodra je het aan de praat hebt met de cd? kies je de optie 'repair'

  dan kom je in een dos-promt. in die dos promt toest je: 'fixboot'
  dan zou hij daarna gewoon weer moeten opstarten. gelijk nieuw systeem zetten is wel een drastische oplossing. ik zou dit eerst proberen.
 • Wat dat laatste betreft: opstarten vanaf CD kun je activeren in het BIOS (door de bootvolgorde aan te passen).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.