Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

netwerk Vista met XP

jolo
6 antwoorden
 • Ik heb een netwerk met 4 pc’s.: 2x Windows XP Home, 1x Windows XP Pro en 1x Vista.
  Alle Windows XP machines elkaar ‘zien’ en bestanden uitwisselen en printers delen. Vanaf de XP machines kan ik ook alle bestanden en de printer op de Vista benaderen maar vanaf de Vista zie ik de XP machines niet. Ik kan met de Vista ( en de andere machines) via de lan zonder enig probleem op internet via de router en het kabelmodem. Ik maak op het lan gebruik van vaste IP adressen in de 192.168 reeks.
  Op de Vista en XP’s draait Zonelabs Security Suite waarbij de IP’s van alle aangesloten machines in de trusted zone staan.
  Ik heb via boeken en internet geprobeerd uit te vinden wat ik fout doe maar tot nu toe zonder resultaat. Weet iemand raad?
 • Om XP computers zichtbaar te maken in Vista hebt u de software Link-Layer Topology Discovery nodig. Probeer via de help functie van Vista op de site van MS te komen om de zogeheten LLTD-responder te downloaden. Let op de juiste taal. Deze installeert u op de XP computers. Dan zou het moeten lukken. succes!!
 • Ik heb de LLTD responder op de 3 XP machines geinstalleerd maar dat maakt niets uit. Ik heb de indruk dat er in de Vista instellingen iets fout staat maar wat?
  In het Netwerk diagram in Netwerkcentrum zie ik in het schema alleen 'deze computer', 'netwerk' en 'Internet'.
  In Netwerk is wel het NAS device zichtbaar maar dit kan niet geopend worden.
 • Nog een aanvulling:
  in het netwerkoverzicht komen de xp machines wel voor met hun naam, IP en MAC adres. Als ik 'computers en apparaten weergeven' kies zie ik alleen de vista machine en de NAS
 • En als je in Windows Vista klikt op Starten > Netwerk. Zie je daar je XP computers? Of als je klikt op Start > rechter muisknop op Computer > Netwerkverbinding maken > Bladeren.
 • In netwerk en via Netwerkverbinding maken > Bladeren zie ik alleen de pc zelf ( met zijn verschillende drives) maar gen enkele van de XP machines.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.