Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan geen favorieten maken (IE 7 en Windows Vista Business)

Anoniem
Rosturp
9 antwoorden
 • Beste forumleden,

  Het probleem is zoals in de onderwerpregel is omschreven. Wanneer ik van een willekeurige internetpagina een favoriet wil maken via de optie [i:a09fe19bab]"Aan Favorieten toevoegen…"[/i:a09fe19bab] uit het pull-downmenu [i:a09fe19bab]"Favorieten"[/i:a09fe19bab] krijg is de volgende melding:

  [i:a09fe19bab]"Kan (naam internetpagina) niet maken: Niet nader omschreven fout"[/i:a09fe19bab].

  Ik zelf heb geen idee waarom deze fout optreedt. De installatie van zowel Internet Explorer alsook Windows Vista Business is nu net een week oud. Verder ben ik ook (nog) niet aan het rotzooien geweest met wat voor instelling dan ook. Ik hoop dan ook dat jullie mij kunnen helpen.


  Met vriendelijke groet,
 • Zie eens of de volgende link hulp biedt.
  "Unspecified error" when adding a link to Favorites in Windows Vista
 • Helaas Rosturp,

  Zowel de in het artikel aangedragen "oplossing" alsook de in de reacties op het artikel aangedragen "oplossing" zorgen er niet voor dat ik favorieten aan kan maken als hiervoor door mij omschreven.

  Bij het in het artikel aangedragen "oplossing" krijg ik de volgende melding na het invoeren van de aangegeven code:

  [i:017d2c1ea1]"Het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden. 0 bestanden zijn verwerkt; 1 bestanden zijn niet verwerkt"[/i:017d2c1ea1]

  Echter bemerkte ik bij het uitproberen van de "oplossing" zoals aangedragen in de reacties op het artikel dat er op mijn naam 2 gebruikersprofielen zijn, namelijk:

  [i:017d2c1ea1]Administrators (computernaam\Administrators), en
  Gebruikers (computernaam\Gebruikers).[/i:017d2c1ea1]

  Voor zover ik weet heb ik maar 1 gebruikersprofiel in deze Windows Vista aangemaakt, en deze als administator aangemerkt. Ik heb zelf overigens het vermoeden dat ik mij helemaal niet als Administrator aanmeldt daar ik wanneer ik Microsoft Update wil installeren, wat dus niet lukt, ik de melding krijg dat ik niet als beheerder (Administrator) ben aangemeld.

  Misschien dat beide problemen dezelfde oorzaak hebben en wellicht ook dezelfde oplossing?
 • probeer het eens met FF
 • Soms kan de beveiliging goed tegenwerken.
  Misschien heb je iets aan de volgende onderwerpen betreffende UAC
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=171553
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=174364
  http://www.interopsystems.com/tools/tm.aspx?m=10345

  NB Bij registerhandelingen altijd eerst een back-up.
  Beter nog, wacht op tips van Vista experts.
 • Beste forumleden,

  Het probleem wordt duidelijk door de beveiliging in Windows Vista veroorzaakt. Wanneer ik IE 7 als Administrator uitvoer kan ik zonder problemen favorieten aanmaken. Ook Microsoft Update kan ik op deze wijze installeren. De oorzaak is dus denk ik wel gevonden. De definitieve oplossing echter nog niet.

  Ik heb nu helaas geen tijd om verder te zoeken maar zal dat de komende dagen zeker doen. Ik wil overigens proberen een oplossing buiten en Windows register om te vinden, ik wil namelijk gewoon een gebruikersaccount met volledige rechten hebben.

  In ieder geval bedankt voor de tips tot nu toe en ik hoop dat jullie mij blijven helpen.


  Met vriendelijke groet,
 • [quote:bbfd1f8ce0="ikkeis"]Wanneer ik IE 7 als Administrator uitvoer kan ik zonder problemen favorieten aanmaken. [/quote:bbfd1f8ce0] Is dat zo? Want zelfs al log je als beheerder in Vista, IE7 draait dan nog steeds met minimale privileges, namelijk die van standaard gebruiker. Heb je wellicht zelf nog bepaalde beveiliging software geïnstalleerd? Want op 1 van mijn oude PC's met een verse Windows Vista Premium installatie. Waarin ik een wachtwoord heb aangemaakt voor beheerder account. En ook een beperkte rechten gebruiker heb aangemaakt. Eveneens met wachtwoord. Als ik met deze beperkte rechten gebruiker inlog, kan ik hier nog wel favorieten aanmaken in IE7.

  [quote:bbfd1f8ce0="ikkeis"]ik wil namelijk gewoon een gebruikersaccount met volledige rechten hebben. [/quote:bbfd1f8ce0] Die heb je nog steeds. Als met een beperkte rechten account bent ingelogd, en er zijn beheerder rechten vereist voor een applicatie, dan verschijnt een venster waarin je als beheerder die applicatie kunt uitvoeren. Is dat niet het geval dan klik je met de rechter muisknop op die applicatie icoon en Run As Admin/Als Administrator uitvoeren
 • Via [extra] en [internetopties] naar tabblad [beveiliging] in IE7. Daarna [beveiligde modus] uitschakelen en IE7 opnieuw opstarten.

  Waarom het aanmaken van favorieten in de beveiligde modus onmogelijk wordt gemaakt ontgaat mij echter volledig. Waarom zou je het makkelijk maken als het ook moeilijk kan. :roll:
 • Beste forumleden,

  Ondanks al jullie goede adviezen heeft het probleem zich schijnbaar vanzelf opgelost. Geen idee wat voor instelling o.i.d. er nu gewijzigd is waardoor ik nu wel favorieten aan kan maken.

  Ik heb in ieder geval niet de aangedragen "oplossing" van Mac uitgeprobeerd (want het probleem had zich al opgelost). Waarmee ik overigens helemaal niet wil zeggen dat het geen oplossing kan zijn.

  De enige verandering in het systeem die ik kan achterhalen sinds ik het probleem opmerkte is dat ik de Windows-updates van afgelopen dinsdag (was het geloof ik) heb geïnstalleerd. Verder zou ik niet weten welke veranderingen er in het systeem zijn aangebracht. Zelf zie ik zo snel niet welke update verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het "oplossen" van het probleem. Het is daarom ook dat ik het een merkwaardige situatie blijf vinden.

  Ook is het daarom voor mij niet mogelijk om aan te geven hoe andere gebruikers met eenzelfde (soort) probleem deze eventueel zou kunnen oplossen. Jammer.


  In ieder geval bedankt voor jullie bijdragen,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.