Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WL-5460CAM

opamax
12 antwoorden
 • Ben bezig met de install van deze web(bewakings-)cam. Met het install prog kan ik de camera niet (meer) bereiken. Krijg de melding: "DNS is error"
  Volgens de handleiding is de cam insteld op 192.168.1.2 en gw 192.168.1.1. Dat heb ik willen veranderen naar m'n eigen nummering, maar dat heb ik -denk ik- niet goed gedaan en nu kan ik met WinXP die cam niet meer bereiken. Kon nog wel pingen. Heb er DHCP op losgelaten en dat veranderde het adres in 168.254.32.137. Ook dit adres kan ik pingen, maar met het install prog niet berieken. De SEARCH stopt steeds met de melding "DNS is error"
  Is er hier iemand die een uitweg weet ?
  opamax
 • [quote:2b9ebe3a55="opamax"]Met het install prog kan ik de camera niet (meer) bereiken. Krijg de melding: "DNS is error" [/quote:2b9ebe3a55] Is dat ook de exacte error?
  [quote:2b9ebe3a55="opamax"]Is er hier iemand die een uitweg weet ? [/quote:2b9ebe3a55] Heb je al zoals in de handleiding beschreven staat, 3 seconden achter elkaar op de resetknop gedrukt? Daarmee gaat de camera terug naar de fabrieksinstellingen.

  Kun je nog wel bij de camera komen, door in een browser zoals IE of Firefox, de ip adres van de camera te typen, en in te loggen als admin.
 • Wat is een exacte error ?
  Had al diverse keren de camera-zelf gereset met een paperclip. Echter niet die 3 seconden vastgehouden.(slordig !) Dat nu WEL gedaan en ja hoor, nu ben ik weer terug bij het originele ip-nr. En dat reageert goed op pingen. Maar….:
  -de wizard setup ziet de camera nog niet
  -met de browser nog steeds niet te bereiken. (Firefox meldt:"Kan geen verbinding maken met de server op 192.168.1.2 en Explorer geeft als een soort resultaat van een zoekopdracht een hele rits van deze ip-nrs)
  Maar even terug naar de leverancier ?
 • [quote:885daf3d09="opamax"]Wat is een exacte error ? [/quote:885daf3d09] De foutmelding zoals deze er letterlijk staat.
  [quote:885daf3d09="opamax"]met de browser nog steeds niet te bereiken [/quote:885daf3d09] Heb je ook al uit je handleiding op bladzijde 92. C. Trouble shooting mogelijke oplossingen geprobeerd? En post het resultaat hier. En wat doen bij voorbeeld de twee leds op de camera?
  [quote:885daf3d09="opamax"]Maar even terug naar de leverancier ?[/quote:885daf3d09] Als van die Trouble shooting bladzijde niks lukt, zou je dat inderdaad kunnen doen. Je zou 'm dan daar kunnen laten testen.
 • De foutmelding was:[code:1:352ca2ef2f]DNS Is error[/code:1:352ca2ef2f]
  De ledjes hebben (behalve bij delen van de zoektocht) steeds allebei gefonkeld.
  Trouble shooting niet aan gedacht. Heb em zojuist teruggebracht naar de leverancier.
  Zal de reactie laten weten.
  opamax
 • Heb hem weer opgehaald bij de leverancier. Hij zou als een zonnetje werken. Hier dus niet
  Leverancier bvegrijpt het ook niet. Situatie:
  Geinstalleerd volgens instructie. Geconfigureerd
  Als ik em met Firefox adresseer krijg ik een venstertje waar naam en pw moet worden ingevuld. En dan moet je op APPLY drukken. Maar dan doet ie helemaal niks.
  Als ik datzelfde doe met Explorer dan krij ik de melding; [code:1:c5cd049d08]De webpagina kan niet worden weergegeven[/code:1:c5cd049d08]
  Gezie het inlogschermpje kom ik er dus WEL in; aan de poort.
  Beide ledjes branden. En pingen lukt ook.
  Dan zal het mogelijk aan mijn instellingen liggen. Is die conclusie juist ? Welke instelling zou dat kunnen zijn ????
  ActiveX heb ik standaard UIT staan. Heb er 1'the even AAN gezet, maar hielp niet. Er zijn er meer in de internetopties. JavaScript heb ik voor deze gelegenheid ook AAN gezet. Hilep ook niet. Iemand een idee waar het gezocht moet worden ?
 • [quote:016f7c82ec="opamax"]Heb hem weer opgehaald bij de leverancier. Hij zou als een zonnetje werken.[/quote:016f7c82ec] Heb je 'm bij de leverancier werkend kunnen bekijken?
  [quote:016f7c82ec="opamax"]Beide ledjes branden. En pingen lukt ook. Dan zal het mogelijk aan mijn instellingen liggen. [/quote:016f7c82ec] Maar heb je nu wel uit je handleiding op bladzijde 92. C. Trouble shooting mogelijke oplossingen kunnen proberen? Heb je het op een andere PC kunnen proberen?
 • Nee, het is mij niet werkend getoond, maar ik twijfel eigenlijk niet aan zijn eerlijkheid.
  De handleiding die ik heb omvat 54 pagina's van 1/4 A4 en dat is dan ook nog verdeeld over 5 talen. Het Engels-gedeelte omvat 6 paginaatjes dus in totaal 1 1/2 keer A4. Ik zie daarin geen troubleshooting.
  Ik zal het toch nog eens proberen met aanpassingen in de internet- en beveiligingsinstellingen.
  Enig idee in welke richting ik het best kan zoeken ?
 • Dat van die Trouble shooting las ik in de WL-5460CAM_Manual.pdf. (grootte 3.2 MB) bytes) Mogelijk dat je die kunt downloaden bij de website van de leverancier of fabrikant.
 • Heb op fora gevonden dat het ding werkt op de jongste versie van DirectX
  Op de site van Bill zie ik diverse versies. Is bekend welke het best past bij WinXP SP2 en ook stabiel is?
 • [quote:265e29604a="opamax"]werkt op de jongste versie van DirectX (..) WinXP SP2 [/quote:265e29604a] Welke fora had je die info vandaan? In die WL-5460CAM_Manual.pdf wordt DirectX 9.0 wel genoemd. Maar niet dat het de recentste datum moet zijn. Bovendien applicaties die een nieuwere DirectX nodig hebben, dan die al meegeleverd is met S2, leveren deze doorgaans mee op de bijgeleverde CD.

  DirectX 9c kun je downloaden bij Microsoft. Dit zijn de Nederlandse downloads. Wil je de Engelse, plaats dan een vinkje bij: Ook Engelse weergeven, en klikt op start. Een andere manier om de nieuwste DirectX te downloaden en installeren, is via Windows Update. Had je SP2 dan al? Ook deze kun je downloaden bij Microsoift. Of via Windows update.
 • Dat was op een duits forum, waar exact hetzelfde probleem aan de orde was. Er werd beweerd dat uitsluiten IE en ook de laatste versie van ActiveX noodzakelijk zijn.
  De producent (AirLive/Ovislink) bevestigde me dat ActiveX inderdaad vereist is. Op mijn vraag welke versie en of Java of Javascript nodig is verwacht ik vandaag antwoord. Zal dat laten weten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.