Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Pagina nummering

Anoniem
Edouard
9 antwoorden
 • Hallo Forum,

  Hoe krijg ik in Word 2003 dat de pagina nummering begint bij pagina 2, dus pagina 2 wordt genummerd als 1 en daarna verder 2, 3, etc.

  BVD
 • invoegen > paginanummers > opmaak > opmaak paginanummer > beginnen bij 2 3 4 5 >>>>>
 • Volgens mij levert dat niet het effect op dat Edouard zoekt, of ik begrijp hem verkeerd.

  Probeer anders dit eens:
  1. invoegen -> pagina nummers -> opmaak -> beginnen bij 0 (dus niet bij 2 of hoger)
  2. vervolgens kies je voor bestand -> pagina opmaak ('page setup' in het Engels) -> derde tabblad (opmaak) -> vink de optie 'eerste pagina afwijkend' aan

  Op die manier begint Word met paginanummer 0 waardoor de tweede pagina nummer 1 krijgt. Doordat de eerste pagina als afwijkend is gemarkeerd, wordt de 0 niet getoond.

  Note: Ik werk hier met een Engelse Office, dus het kan zijn dat sommige vertalingen niet helemaal kloppen
 • je kan toch gewoon de eerste pagina ff weghalen? als't goed is wordt dan pagina 2 vanzelf pagina 1 :roll: :lol:
 • Even bevestigen : de oplossing van Plextor is de enige die voldoet aan de vraag van Edouard.

  EDIT : dit neem ik volledig terug. Bericht van Edouard slecht geïnterpreteerd.:oops: Met dank aan Human Printer (die blijkbaar beter gelezen heeft).
 • Grappig dat jij precies weet wat Edouard denkt. :wink:
  [quote:79e7d8e98e="Edouard"]… dus pagina 2 wordt genummerd als 1 en daarna verder 2, 3, etc. …[/quote:79e7d8e98e]
  Met de oplossing van Plextor wordt pagina twee volgens mij juist genummerd als 3 in plaats van 1.
  Misschien even de reactie van Edouard afwachten.
 • [quote:eb210d7d6c="human printer"]Grappig dat jij precies weet wat Edouard denkt. :wink:[/quote:eb210d7d6c] Dat doe ik helemaal niet, wat een onzin. Maar ik moet - met het schaamrood op de kaken - wel toegeven dat ik het bericht volledig verkeerd heb geïnterpreteerd :oops: En dat jou oplossing inderdaad tegemoetkomt aan de vraag van Edouard (of ben ik nu weer te vroeg met mijn conclusie).

  Ter info : in XP met Word 2003 ziet jou oplossing er zo uit :
  1. invoegen -> pagina nummers -> opmaak -> beginnen bij 0 (dus niet bij 2 of hoger)
  2. vervolgens kies je voor bestand -> paginainstelling -> derde tabblad (instelling) -> vink de optie 'eerste pagina afwijkend' aan.

  Maar we horen wel van Edouard of dit het is wat hij bedoelt.
 • ja, want een ieder interpreteerd het weer anders denk ik. want ik dacht dit:

  waarom wil je pagina's genummerd hebben? waarschijnlijk voor een uitdraai niewaar? waarom moet je anders pagina's nummeren? het pagina nummer komt er vanzelf bij als je een document vanuit word bekijkt. dus als je het wilt uitprinten kun je dat ook doen door de eerste pagina weg te laten. dan word de 2de pagina automatisch de eerste. of denk ik nu te simpel? daarna kun je dan de eerste pagina apart uitprinten. en die kun je elk gewenst nummer geven.
 • ja maar dat is niet handig als je het document op wil slaan. Sommige mensen willen een document niet alleen eenmalig uitprinten maar ook opslaan.

  Human printer zijn oplossing werkt.
  Een andere oplossing is een section break in te voeren na pagina 1. en dan paginanummering in de tweede section te zetten. Die begint dan automatisch bij nummer 1.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.