Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista: Foutmelding bij aanmaken nieuwe map

Anoniem
lo4u2
11 antwoorden
 • Hallo,
  Als ik de naam van een map binnen verkenner wil veranderen, krijg ik de foutmelding "Het bestand of de map bestaat niet".
  Een nieuwe map aanmaken lukt wel, maar ook hiervan is de naam niet te veranderen, dus deze heet dan "Nieuwe map".


  Alvast bedankt.
 • [Heb je al gekeken naar de rechten op de betreffende map.
 • Ja, ik heb alle rechten, maar dat heeft er mijns inziens niets mee van doen, ik kan namelijk ook een nieuw aangemaakte map geen naam geven.
  Het lijkt er meer op dat windows op zoek gaat naar de map en deze uiteraard niet vind.
 • En waar probeer je mappen te hernoemen? In Documenten? Of op de D: schijf? Heb je het al geprobeerd in Start > Uitvoeren te typen [code:1:f40309919c] cmd [/code:1:f40309919c][Enter] En in de Opdrachtprompt, die dan verschijnt, een map proberen te hernoemen via commando [code:1:f40309919c] ren [/code:1:f40309919c] Bijvoorbeeld hernoemen map test naar testen. Eerst ga je via commando [code:1:f40309919c] cd [/code:1:f40309919c][Enter] en eventueel via [code:1:f40309919c] d: [/code:1:f40309919c][Enter] en [code:1:f40309919c] cd [/code:1:f40309919c][Enter] naar de juiste map, waarin die map test staat. Typ dan
  [code:1:f40309919c] ren test testen [/code:1:f40309919c][Enter] Een nieuwe map in de Opdrachtprompt maak je aan via commando mkdir. Bijvoorbeeld [code:1:f40309919c] mkdir test [/code:1:f40309919c][Enter] Heb je dit alles ook geprobeerd in Vista' veilige modus?
 • Via de opdrachtprompt werkt het wel, zo heb ik me idd weten te behelpen, maar ik wil weten waarom het via verkenner niet meer werkt.
  Het lukt nergens, niet in de root en in geen van de submappen, op de C noch op de D schijf.
 • Ik denk dat je hier en daar ook geplaagd wordt door de zogenaamde "Junctions" in Vista. Dat zijn geen echte mappen maar verwijzingen naar andere. Ze worden gebruikt om oudere programma's die zich niet aan de Vista-regels houden toch nog te kunnen installeren en gebruiken.

  Zie ook HIER bijvoorbeeld.

  Gr,
  Jim
 • wat voor melding krijg je te zien?
 • @Jim van Zweeden
  Bedankt voor je reactie, maar het is niet de oplossing, mijn probleem doet zich namelijk niet alleen voor in die virtuele mappen maar in alle locaties en op alle partities, dus ook op de root.
  Het lijkt er op dat er in plaats van een naamsverandering een zoekopdracht wordt gestart.

  @spaarvarken

  Ik krijg te zien:

  "Het bestand of de map bestaat niet"

  Update.

  Ik kom zojuist tot de ontdekking dat het verplaatsen van een Map naar een andere Map ook niet meer lukt, ik krijg geen melding te zien maar er gebeurd gewoon niks. Het verslepen van bestanden gaat wel.
 • Probleem is opgelost, lag aan een bug in een update van microsoft.
 • Heb ook dat probleem.
  Welke update moet je dan verwijderen.
  Heb de laaste 4 verwijderd maar werkt nog altijd niet?
 • Ik heb dus hetzelfde probleem…
  Net een nieuwe harde schijf geinstalleerd.
  Map aangemaakt.
  Maar als ik die wil renamen krijg ik dus die 'vreemde' melding..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.