Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemherstel nooit voor externe apparaten (harddisks)

Anoniem
JimBFB
2 antwoorden
  • Er zijn van die onvolkomenheden en bugs in Windows (XPPro) die NOOIT zullen opgelost worden omdat er mogelijk maar een bepaalde categorie van gebruikers problemen mee heeft.

    Ik gebruik op mijn laptop een 8-tal externe toestellen waaronder 3 externe harddisks (250Gb, 320Gb, 500Gb). Ik heb reeds ergens anders in dit forum het probleem aangekaart dat het een hele voorbereidende procedure vereist om ervoor te zorgen dat externe harddisks bij verwijderen en later bij het heraansluiten dezelfde drive letter zouden toegewezen krijgen (zeer belangrijk als je wil dat al je snelkoppelingen vanuit je OS noch naar dezelfde HD verwijzen). Blijkbaar kan dit dus niet opgelost worden.

    Een min of meer gelijkaardig probleem ondervind ik nu bij het heraansluiten van een externe HD. Indien in systeemherstel bvb geconfigureerd was dat er op deze of andere HD's [b:17257a6668]nooit[/b:17257a6668] een systeemherstel nodig was; is dit echter bij het afkoppelen en heraansluiten teniet gedaan (zelfs als die HD dezelfde driveletter toegewezen krijgt !!). M.a.w. word systeemherstel terug gebruikt voor die externe HD. Dit kost echter meer schijfruime. Ik heb echter slechts een 20Gb HD. Ik gebruik dus enkel systeemherstel voor mijn C en zet systeemherstel voor alle ander externe HD's "af". [b:17257a6668]Het is zelfs zo dat hierdoor vorige systeemherstelpunten verloren gaan. Want als er niet genoeg ruimte voor systeemherstel beschikbaar blijkt te zijn, verwijderd het OS vorige herstelpunten om ruimte vrij te maken !!![/b:17257a6668]. Ruimte die niet nodig zou zijn indien er bvb geen syteemherstel van een 320Gb en 500Gb ext. HD ingesteld was !

    Weet er iemand een oplossing voor het permanent [b:17257a6668]"nooit uitvoeren"[/b:17257a6668] van systeemherstel voor alle andere dan C partities en ext. HD's ?
  • Voor een vaste USB-schijfletter kan je de informatie over USBDLM doornemen.

    Misschien is hiermee dan tevens het "probleem" van systeemherstel opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.