Vraag & Antwoord

OS Windows

wininet.dll

11 antwoorden
 • Hallo. Systeem windows-xp met sp2. Krijg een foutmelding. Deze toepassing kan niet worden gestart omdat wininet.dll niet kan worden gevonden. Het opnieuw installeren van deze toepassing kan het probleem oplossen. Na het opstarten krijg ik het bureaublad leeg te zien,alleen de bekende ierland achtergrond is zichtbaar. Wanneer ik op crtr-alt-dell druk zie ik de lopende taken,en ook dat ik ingelogd ben. Wanneer ik boot van cd-rom en de R kies (herstel/reparatie) moet ik later het administrator wachtwoord opgeven. En je raad het al........die heb ik nooit ingevoerd. Wie o wie weet raad. Alvast mijn dank mvg.
 • Hallo. Ben een stap verder. Opstarten in veiligemodus met dos prompt lukt wel.(alleen deze). Dan klik ik op administrator en zie de dos prompt. Hoe nu verder. Systeem herstel/reparatie vanaf cdrom lukt niet omdat ik het administrator wachtwoord nooit heb ingevoerd. Bij install windows-xp met sp2,heb ik aangegeven alleengebruiker. Dus toets R en dan moet ik het administrator wachtwoord invoeren. Wie heeft een duidelijk antwoord hierop. Alvast bedankt.
 • [url=http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?wininet] Hier [/url]<<Klik! kan je die dll downloaden. Zet hem op een cd of usb-stick of wat dan ook. Dan opstarten in veilige modus en de dll die in je C:\windows\system32 directory staat overschrijven met je nieuwe dll. succes!
 • Hee.. ik heb hetzelfde probleem, Toen mijn comp net nieuw was, waren er veel problemen. toen heb ik een computerservice laten komen die hebben er een nieuwe versie van windows op gezet, meteen op dag 1 al en sindsdien draait alles goed. Nu bijna 2 jaar later ditzelfde probleem. Mijn probleem is alleen dat ik helemaal geen herstelcds heb ofzo. Hij start op, ik krijg alleen mijn burobladachtergrond te zien meer niet en de melding dat wininet.dll niet gevonden kan worden. Ik kan dus helemaal niks doen. ik heb nu via bovenstaand bericht die dll gedownload maar hoe krijg ik die dat in mijn map systems zonder dat ik daar bij kom?? ik hoop dat iemand mij kan vertellen of dat wel mogelijk is. Zo niet rij ik nu namelijk voor 9 uur nog ff naar de media markt om een nieuwe versie van windows te kopen en die erover heen te knallen. Groeten martin vet
 • - Stop de Windows XP cd in je pc en boot van deze cd - Start de recovery console ([url=http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314058]hier een uitleg ervan[/url]) - Gebruik het commando EXPAND wininet.dll (staat op de cd) om het bestand in de directory Windows\System32 te zetten: [b:e38abf12ff][i:e38abf12ff]expand x:\i386\wininet.dl_ c:\windows\system32\wininet.dll[/i:e38abf12ff][/b:e38abf12ff] is het commando. Let op: X:\ is het cdromstation waar de XP cd in zit. De schijfletter van je Windows kan natuurlijk ook anders zijn dan C:\. - Typ nu EXIT en herstart je pc. Succes!!
 • Hij zegt dat hij wininet.dll niet kan maken? Wat nu?
 • Zie ook [url]http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1229553[/url] Heb je AVG virusscanner? In dat geval staat de wininet.dll waarschijnlijk in je virusvault van aVG. Er schijnt een fout te zitten in de laatste update van AVG welke dit bestand onterecht als geinfecteerd ziet. Je kunt het bestand terugzetten vanuit de virusvault.
 • Dit werd veroorzaakt door een foute update van AVG Free, die ten onrechte het bestand wininet.dll herkende als besmet met een virus Win32/PePatch. Installeren van een propere wininet.dll of het uit de virus-vault ophalen van dit bestand zijn de mogelijkheden om dit probleem te herstellen. (dank aan Kape) ps in mijn vorige post vind je een link op die dll te downloaden
 • Het gaat veel dieper dan dat .dll bestand alleen. Het gaat over de explorer error: 0xc0000022. Of denk je dat die verholpen is zodra ik wininet.dll heb vervangen met een vers exemplaar?
 • Lees ook eens http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=178599
 • [quote:ca98c04549="Rams"]Het gaat veel dieper dan dat .dll bestand alleen. Het gaat over de explorer error: 0xc0000022. Of denk je dat die verholpen is zodra ik wininet.dll heb vervangen met een vers exemplaar?[/quote:ca98c04549] Klopt,had ik ook. Heb dus gewoon die &%$#@ w-xp opnieuw geinstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.