Vraag & Antwoord

OS Windows

Partitie(s) wijzigen

Anoniem
Passer
9 antwoorden
 • Passer schrijft:
  [quote:b4b1b10d0c]Om een systeempartitie te resizen moet je extra voorzichtig zijn voor het-geval-dat: bij het resizen kan steeds iets fout gaan en als er iets fout gaat bij het resizen van je C ben je die onverbiddelijk volledig kwijt. (en mogelijk heb je acheraf problemen met het benaderen van je overige partities)
  Veiligst is eerst een backup/image/ghost van die partitie te maken zodat je nog steeds terugkan.[/quote:b4b1b10d0c]
  Ik maak zeker een ghost, van zowel mijn systeempartitie als de 2 partities die ik ga inkrimpen. Die zet ik dan op mijn 2e harddisk die ik ongemoeid laat. Maar als ik een probleem krijg met het benaderen van "de overige partities", dan kan ik mogelijk mijn ghost ook niet meer vinden/terugzetten? Of zie ik dit verkeerd?
 • Ik ga een beetje krap zitten met mijn systeempartitie (C:\). Nu heb ik nog 3 andere partities (E, F, G) op de harde schijf, die best wel wat kleiner kunnen. Kan ik de systeempartitie vergroten door de andere partities iets te verkleinen? Zo ja, hoe moet ik dit doen?
  Alvast bedankt voor de respons.
 • [quote:d0e4071c7f="athene"]Ik ga een beetje krap zitten met mijn systeempartitie (C:\). Nu heb ik nog 3 andere partities (E, F, G) op de harde schijf, die best wel wat kleiner kunnen. Kan ik de systeempartitie vergroten door de andere partities iets te verkleinen? Zo ja, hoe moet ik dit doen?
  Alvast bedankt voor de respons.[/quote:d0e4071c7f]
  met oa acronis Disk Director Suite 10.0
 • Bedenk wel dat een partitie vergroten / verkleinen altijd een risico van falen met zich meebrengt. Voor een gewone data-pratitie te resizen is het àltijd aangeraden van te zorgen voor een goede backup. Om een systeempartitie te resizen moet je extra voorzichtig zijn voor het-geval-dat: bij het resizen kan steeds iets fout gaan en als er iets fout gaat bij het resizen van je C ben je die onverbiddelijk volledig kwijt. (en mogelijk heb je acheraf problemen met het benaderen van je overige partities)

  't is maar dat je weet waar je aan begint.

  Veiligst is eerst een backup/image/ghost van die partitie te maken zodat je nog steeds terugkan.
 • De trialversie van Acronis heeft beperkingen. Wil je een gratie progje, dan kun je de LIve CD van Gparted downloaden, op CD branden en vanaf die CD opstarten.
 • Voor alle duidelijkheid:
  je hebt je eerste (hoofd)schijf met C-parititie (systeem), D, E-partitie
  Je hebt een tweede schijf in je systeem waarop je van C, D en E een ghost staan hebt?

  Als dit het geval is, kan je toch steeds opstarten met de cd van je ghostprogramma en de partitie van je tweede schijf naar je eerste laten terugplaatsen?
 • Ja, ik heb een 2e harde schijf, waarop ik (tijdelijk) ghosts van C, F en G kan plaatsen. Op de hoofdschijf staat mijn systeem en 3 partities (E, F en G). Op mijn 2e schijf staan 2 partities (D en H).

  Ik kan dus die 2e harddisk (die buiten schot blijft) altijd blijven benaderen? Dan ben ik volgens mij goed ingedekt voor als er iets mis gaat.
 • Je bent idd goed ingedekt, 'k heb trouwens hetzelfde principe bij mijn eigen systeem: Mijn 2de schijf is backup / reserve voor mijn data van mijn hoofdschijf. Op mijn 2de schijf staan dus ook images van de partities van mijn hoofdschijf. Bij algehele crash van mijn hoofdschijf heb ik dus nog al mijn data intact, systeemgegevens(schijf) inbegrepen.

  Dit is trouwens veel veiliger dan één schijf met een ghost op een 2de of 3de partitie: als die schijf de geest geeft, is het niet zeker meer dat je die ghosts nog kan benaderen. 't Kan nog lukken, maar 't kan ook mislukken.
 • OK. Bedankt voor je hulp! Ik ga het proces in gang zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.