Vraag & Antwoord

OS Windows

[V-HomePrem.] wachtwoord na slaapstand...hoe?

Anoniem
andre@home
4 antwoorden
 • Ik heb (na een vervelende inbraak) een nieuwe pc met daarop vista home premium. Deze pc wil ik zo instellen dat als deze uit de slaapstand komt éérst om het wachtwoord vraagt.
  Ik heb al gezocht om internet en weet dat ik via enegiebeheer / systeeminstellingen de optie 'wachtwoord vragen na slaapstand aan moet vinken. Echter, nu staat er boven de optie 'instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn'.. En mag je raen wat niet beschikbaar is.

  Iemand een idee hoe ik dit verveldende gat in de beveiliging van mijn nieuwe Vistakastje kan dichten?

  Thor2002
 • [quote:2164de07a6="thor2002"]En mag je ra
 • en dan werkt een ww alleen als je als gebruiker ook een ww moet invullen bij het normaal opstarten… dus ook dat in orde maken.
 • Ahá, maar dat is het juist!
  De optie slaapstand werkt prima. wachtwoorden zijn ingesteld. Oftewel, als ik de machine uitschakel (dus niet in slaapstand, ook niet in de sluimer stand) en weer start moet ik wachtwoorden gebruiken. Dat wil ik bij de sluimer- en slaapstand ook. Sterker nog, bij energie beheer staat het bolletje wel bij 'wachtwoord vragen als de computer uit de slaapstand komt', echter dit is grijs gemaakt. Bovenin de venster staan de optie 'instellingen die momenteel niet beschikbaar zijn aanpassen. Dat kan ik wel aan klikken en kan dan vernaderingen plegen, die verder van nul of gene waarde zijn: het gaat immers om een instelling die ik niet kan maken. En dat is dus mijn vraag, hoe krijg ik die optie nu wél beschikbaar?

  Alvast dank voor het meedenken!

  Thor2002

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.