Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Tweetalig OS!?

Edmond Varwijk
16 antwoorden
 • Heb XP pro op mijn pc staan en zou graag willen weten of het mogelijk is een tweede gebruiker te laten werken onder een andere taal. Nederlands voor de eerste gebruiker, Engels voor de tweede bijvoorbeeld.
 • dat kan .
  je moet dan wel dat pakket aanschaffen het zijn 4 cd-roms
 • oh :o. Wat voor pakket is dit en welk prijs kaartje hangt daar aan vast?
 • als je windows taal Nederlands is dan gaat het niet .
  het pakket moet een engelse xp hebben en het heet windows xp mui dacht ik
 • Hmm… nee heb uiteraard een NL versie. Goed dan moet ik mss upgraden naar Vista :P .
 • [quote:771be42d5e="UseTheForce"]Goed dan moet ik mss upgraden naar Vista [/quote:771be42d5e] Dat zou je kunnen doen. Maar dan wel naar Windows Vista Ultimate http://www.websonic.nl/pctips/windowsvista/vista_verschillentussenversies.php
 • is het niet mogelijk een home premium te kopen en dan een talen pakket als optie? Vind de ultimate nog al duur… of zou ik voor een oem kunnen gaan? :o
 • http://technet2.microsoft.com/WindowsVista/en/library/85e289ca-9fd8-4963-b06a-5ecc457006c71033.mspx?mfr=true

  Hier staat o.a.:
  • Licensing requirements state that versions of the Windows Vista operating system can include only a single language, with the exception of the Windows Vista™ Ultimate and the Windows Vista™ Enterprise editions. For editions other than Windows Vista Ultimate and Windows Vista Enterprise, Windows will automatically remove all non-default languages from the computer after the end user completes the Windows Welcome.

  Lijkt me dus dat je in Home Premium niet met meerdere talen kunt werken, of er moet een workaround zijn.
 • [quote:1c2c6eead8="UseTheForce"]of zou ik voor een oem kunnen gaan? [/quote:1c2c6eead8] Een Windows Vista OEM versie mag alleen bij een compleet systeem worden verkocht. Er worden echter wel Windows Vista BOX versies los verkocht. Die zijn bedoelt voor Systeembouwers. Die mag je dus gebruiken wanneer je PC zelf geassembleerd hebt. Waar deze het goedkoopst is, weet ik niet. Bij Azerty kost de Windows Vista Ultimate 32 bit BOX Nederlands zo te zien € 161,46 http://www.azerty.nl/producten/product_detail/498/14125/windows-vista-ultimate-32bit.html

  Een andere mogelijkheid is een Omdat je al XP Pro Nederlands hebt, er nog een XP Pro Engels BOX aan te schaffen en te installeren als dualboot. Deze is bij Azerty € 125,70 http://www.azerty.nl/producten/product_detail/498/21166/windows-xp-pro-sp2.html
 • Wat wordt er juist bedoeld met "systeembouwers" of wat houdt deze "box" versie in, want 161 euro of 400+ is in mijn ogen een heeel groot verschil.
 • ok, "particuliere zelfbouwers" dus. Toch wel een enorm prijs verschil, niet!?
  Iets anders dan, las net dat het met XP pro nodig was een, als basis, Engelse versie te hebben met hierop een language pack als optie. Nu de vraag, is dit ook nodig met de "ultimate" of zou ik gewoon een NL Box versie voor "particuliere zelfbouwers :roll:" kunnen kopen and thats it!? er staat namelijk "language neutral OS" :o … huh?
 • Met Ultimate maakt het niet uit wat je defaultlanguage is, je kunt elke (beschikbare) taal erbij plaatsen.
 • Klopt, als je in die websonic link die ik gaf, klikt bij Weergave taal wijzigen op die vraagteken, dan verschijnt deze info
  [quote:8355a04ce4]
  WebSonic.nl :: Windows Vista - Weergave taal wijzigen (MUI)

  Weergave taal wijzigen met de MUI, dit is de afkorting voor Multilingual User Interface Pack. Deze packs bieden een vertaalde versie van het grootste deel van de interface. Deze packs worden alleen meegeleverd bij de Ultimate en de Enterprise versie van Windows Vista. [/quote:8355a04ce4] Omdat je Nederlands voor de eerste gebruiker wilt instellen, zou je inderdaad de Nederlandstalige versie van Vista Ultimate BOX kunnen aanschaffen.
 • de "BOX" versie is een OEM? zou zonde zijn dit te installeren op mijn oud systeem en het dan niet te kunnen mee nemen naar het vollgende, niet?
 • Voor de BOX- gelden inderdaad dezelfde regels als OEM. Daarom staat ook bij die Azerty link Microsoft Windows Vista Ultimate 32bit,BOX, Nederlands: Systeembouwers Licentie: Gebonden aan 1 computer, voor particuliere zelfbouwers. Dus als deze eenmaal is geactiveerd op een PC, kan/mag deze niet meer verhuizen naar een andere PC.
 • Jew kunt inderdaad een willekeurige Vista Ultimate kiezen, die kopen, installeren. Dan via Windows Update kun je de MUI packs downloaden. Let wel, op dit moment zijn er via die weg nog niet alle MUIs te downloaden, er zitten er momnteel meer in de echte MUI. Maar believe me, die heb je niet nodig.

  Per MUI kom je trouwens wel aan een 200MB download, maar ach, tis 2007…

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.