Vraag & Antwoord

OS Windows

HD klonen

8 antwoorden
  • Ik heb heel wat topics gelezen over HD's klonen maar ik heb toch nog een bevestigend vraagje. Mijn bedoeling is om een XP installatie te doen , alles installeren en dan klonen naar een andere harddisk die ik dan in een andere computer wil zetten. Punt is dat die computer andere onderdelen bevat , is mijn conclusie juist dat dat niet kan?
  • [quote:71e44e543b="Reijer Hollander"]Ik heb heel wat topics gelezen over HD's klonen maar ik heb toch nog een bevestigend vraagje. Mijn bedoeling is om een XP installatie te doen , alles installeren en dan klonen naar een andere harddisk die ik dan in een andere computer wil zetten. Punt is dat die computer andere onderdelen bevat , is mijn conclusie juist dat dat niet kan?[/quote:71e44e543b] Heb er geen ervaring mee, maar ik denk dat het niet kan, omdat WinXP drivers installeert en informatie van de hardware opslaat. En zelfs al zou het werken, dan heb je kans dat je systeem erg traag wordt, omdat er dan veel te veel drivers en bestanden op staan waar je niks aan hebt. En je moet windows opnieuw activeren.
  • [quote:df1d53942a="Reijer Hollander"]Punt is dat die computer andere onderdelen bevat , is mijn conclusie juist dat dat niet kan?[/quote:df1d53942a]Dat heb je juist gezien
  • Ik wil daar toch een beetje tegen in gaan :wink: Ik heb net enkele dagen geleden een HD gewisselt die van een 939 bordje kwam met een AMD venice 3500+ Naar een Gigabyte bord met een Athlon 2400+ en andere video kaart (bijde waren wel ati) De pc startte gewoon op. De video drivers heb ik laten staan, en werken prima. Ik heb met driver cleaner de drivers van het andere mobo verwijderd in veilige modus. En daarna in gewone modus de nieuwe geinstalleerd. En het systeem werkt prima.
  • Dat is dan wel vrij uitzonderlijk hoor ! In de regel zal deze vlieger niet opgaan 8)
  • Ja.. Ik weet't niet. Als je de drivers goed weghaalt, Zie ik het probleem niet zo.
  • Bedankt , ik weet genoeg , ik zal het gewoon twee keer moeten installeren om problemen te voorkomen. :-?
  • de registratie is zelf gebonden aan de hardware.....dus je kunt niet klonen naar een andere pc, behalve als ie precies hetzelfde is... (maar dat mag waarschijnlijk niet met normale home en pro licenties)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.