Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Iemand cd xp home ?

Edmond Varwijk
21 antwoorden
 • hallo , heeft iemand toevallig xp home sp2 edition liggen.
  Ik zoek deze voor installatie op mijn laptop.
  Ik heb de laptop vorig jaar gekocht met xp home sp2 geinstalleerd maar alleen op recoverypartitie.
  Beide schijven zijn nu leeg en klaar voor een schone installatie met mijn oude activeringscode .
  Pc en sw blijft hetzelfde , toch?
  Nu nog iemand in de buurt van tilburg met een xp home sp2. Wie helpt me uit de brand ?
  Het is alleen een kwestie van installeren en je krijgt hem terug.
 • als je toch een legale sleutel hebt download je toch een iso via een torrent of zo, of je het zo doet of een kopie van iemand anders maakt is mi hetzelfde.
 • Je hebt gelijk maar ik heb niet zo'n goede ervaringen met gedownloade sw. Ik ken zo gauw niemand die een cd van xp home heeft liggen . Wel pro edition maar dan werkt waarschijnlijk mijn sleutel niet.
  Als iemand in de buurt van Tilburg hem heeft liggen dan zou hem liever daar ophalen .
 • Als iemand een originele cd heeft en daar een kopie van wil maken is ook goed . Ik wil er voor betalen.
 • [quote:9a4a165de5="Fraanske"]Als iemand een originele cd heeft en daar een kopie van wil maken is ook goed . Ik wil er voor betalen.[/quote:9a4a165de5] het is hier geen marktplaats .
  het is een computer forum .
 • Whatever .
  Hulp is toch hulp .
  En een forum is er om problemen te bespreken en op te lossen . Dus als je niet helpt , lever dan ook geen commentaar aub.
 • Heey ik heb hier een Win XP home lichen alle daar staat SP1 op kan er een koppie van maaken als je dat wilt allen je moet zelf ff een CD KEY zoeken ik Woon in Houten ( Utrcht ) laat ff wetten of je er iets aan heb en kunnen we ff veder bespreeken GR Robbert-jan
 • Maar dat neemt niet weg dat het vragen van (een kopie van) een XP OEM CD-ROM eigenlijk niet mag, via dit forum. Voor support op je recovery partitie zou je eigenlijk moeten zijn bij je laptop leverancier. Of neem contact op met Microsoft http://www.microsoft.com/belux/nl/about/contact/default.mspx
 • Ik weet dat dit niet de manier is maar ik wil een schone installatie op mijn laptop .
  Geen gedoe met recovery van hp.
  Dus als iemand een xp home SP2 heeft liggen en er voor me een kopietje van wil maken zou ik deze zeer dankbaar zijn . :roll:
 • [quote:488adbde51="Fraanske"]Ik weet dat dit niet de manier is maar ik wil een schone installatie op mijn laptop .
  Geen gedoe met recovery van hp.
  Dus als iemand een xp home SP2 heeft liggen en er voor me een kopietje van wil maken zou ik deze zeer dankbaar zijn . :roll:[/quote:488adbde51]
  je snap het nog steeds niet .
  vragen om een copy van een os of andere software is illegaal en verboden op dit forum .
 • Hier heb je een torrent waar je een NL windows xp HOME kan downloaden:

  <knip verwijzingen naar illegale downloads zijn ook illegaal - Edmond>

  open het in een torrent programma en succes :wink:
 • Thanx .
 • tja.. grijs gebied.

  een OS is niks waard zonder key.
  Als je nou zelf een key hebt, maar met de install CD van de buurman een gecrashte PC red, ben je dan illegaal bezig?
 • Lijkt me niet mits je hetzelfde besturingsysteem en dezelfde computer gebruikt .
  Software en hardwaresleutel zijn hetzelfde.
 • [quote:c9529e483c="plextor"]
  vragen om een copy van een os of andere software is illegaal en verboden op dit forum .[/quote:c9529e483c]
  Dat is BS van de bovenste plank, cd's van MS mag je gewoon kopieeren (zelfs de office-cd's..Waarom denk je dat die niet beveiligd zijn tegen kopieren?)….Het is de key die hem legaal of illegaal maakt. Ik vind het de laatste tijd hier een beetje op mierenneuken lijken wat er hier gebeurd hoor….Allemaal een beetje de moraalridder uithangen….Er wordt gevraagd om een copy van XP, wat gewoon 100% legaal is, en gelijk springen er een paar mensen als een bok op een haverkist met hun mening…En om dan gelijk te verwijzen naar de leverancier..Die zijn niet altijd even meewerkend, dus dan gelijk maar iemand in de stront laten zakken…..God god, wat een sociaal platform zijn we aan het worden :evil:
 • Er is zoveel sw in omloop en ik kan me niet voorstellen dat op de pc van degenen die het meeste commentaar leveren , geen gekraakte sw staat.
  Ik dacht hier makkelijk aan een kopietje van xp te komen maar helaas .
  Ik had niet het idee illegaal bezig te zijn .
  Forum = van computerliefhebbers naar computerliefhebbers .
  Dat lijkt me de opzet van een forum.
 • Kijk,

  1. hij heeft de laptop gekocht dus heeft hij een geldige key voor die laptop
  2. eigenlijk (hoe raar het ook klinkt) koop je nièt een windows-versie, maar koop je een licentie-key (met windows erbij) - je mag dus gelijk welke windows-cd gebruiken (als het dezelfde versie is als die je kocht), als je maar je EIGEN KEY gebruikt.
  (Zoals Vencent al schreef: "Het is de key die hem legaal of illegaal maakt."

  Tot hiertoe is het dus géén illegale vraag: de TS heeft zijn (betaalde) key en wil een windowsinstallatie. Volkomen geoorloorfd dus. (trouwens: als je het probleem aan MS voorlegt, dacht ik dat je een nieuwe CD toegestuurd kreeg - of zit ik fout?)

  Hoe dan ook: deze manier van werken màg - alleen woon ik niet dicht bij Tilburg… :cry:
 • Maar ik heb je toch een torrent gegeven :lol: of werkt die niet? :(
 • [quote:17dcd13497="Passer"]trouwens: als je het probleem aan MS voorlegt, dacht ik dat je een nieuwe CD toegestuurd kreeg [/quote:17dcd13497] Zoiets dacht ik ook. Maar nog even na zoekend via google, vond ik deze info http://support.microsoft.com/kb/326246/nl Ook vond ik nog deze blog http://hugoleijtens.spaces.live.com/blog/cns!4B94B7453D4BFD9E!1142.entry Gebruik copy paste. Die uitroeptekens in die link worden blijkbaar niet ondersteund door dit forum.
 • Ik heb ondertussen een cd van xp home sp2 en het hele zaakje werkt weer . Ik wilde geen discussie teweeg brengen alleen mijn pc aan het werk krijgen. Kan een slotje op .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.