Vraag & Antwoord

OS Windows

pictogram "hardware veilig verwijderen" aan intern

Anoniem
Frits Velthuis
6 antwoorden
 • Hallo,
  Deze week heb ik Windows XP home edition voor het eerst opnieuw geinstalleerd na de harddisk geformatteerd te hebben. Al meteen vanaf mijn 1e installatie komt rechtsonder het bekende pictogram "hardware veilig verwijderen" tevoorschijn, terwijl ik geen hardware aan de USB-poorten heb hangen. Wanneer ik bekijk welke hardware ik volgens het pictogram moet verwijderen, dan is het de interne harde schijf (SATA)waarop Windows XP is geinstalleerd (C). Als ik dan zogenaamd die wil laten verwijderen, dan komt het logische bericht dat deze schijf niet gestopt kan worden. Heeft iemand idee hoe dit komt en of ik dit kan uitschakelen?
 • dat staat gewoon bij iedereen op de taak balk .
  geen aandacht aan besteden
 • Toch lukte het de verkoper van de pc, toen ik m 2 jaar geleden kocht, bij het installeren dat pictogram kennelijk te voorkomen; niet te verbergen dus maar helemaal niet tevoorschijn laten komen.
 • [quote:491a2d7ab0="Frits Velthuis"]Toch lukte het de verkoper van de pc, toen ik m 2 jaar geleden kocht, bij het installeren dat pictogram kennelijk te voorkomen; niet te verbergen dus maar helemaal niet tevoorschijn laten komen.[/quote:491a2d7ab0]
  als je geen usb gebruikt .
  zet die dan uit in het bios .
 • Eigenschappen van je Hdd -> tabblad Hardware -> goede schijf selecteren -> knop eigenschappen -> tabblad beleidsinstellingen.

  Wat staat daar allemaal aangevinkt? Optimaliseren voor Prestaties of voor snelle verwijdering??

  Ik moet trouwens wel zeggen dat ik een aantal Maxtor hdd's had op s-ata waarvoor ook het veilig verwijderen icoon werd getoond (in de oude PC). Nu heb ik 2x seagate schijven en het pictogram wordt niet getoond.
 • Sata is hot pluggable, dus het is op zich logisch dat het icoon er staat. Je kunt het wel weghalen met een registerwijziging.

  http://www.tech-recipes.com/rx/1794/sata_drives_safely_remove_hardware_notification

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.