Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista niet herkend in Bootmenu na install XP

11 antwoorden
 • Op de desktop pc had ik het ook al en nu op de laptop weer. Nadat ik XP heb geinstalleerd op een andere schijf dan waar Vista op staat kan ik niet meer kiezen voor Windows Vista in het bootmenu. Ik heb al gekeken of ik wat kon vinden bij de Opstart en herstelinstellingen, maar daar kan ik ook niet voor een 2e boot kiezen. Andersom, Vista installeren wanneer XP er al opstaat, werkt het wel, dan staan ze wel beiden in het bootmenu. Hoe kan ik dit herstellen want dit vind ik bijzonder irritant.
 • als je ook een dual boot systeem wil maken . dan moet je altijd beginnen met het oudste os . dus in jouw geval had dat moeten zijn xp dan pas vista
 • [quote:b651a74c9d="plextor"]als je ook een dual boot systeem wil maken . dan moet je altijd beginnen met het oudste os . dus in jouw geval had dat moeten zijn xp dan pas vista[/quote:b651a74c9d] Hmm, dom dat ik er zo makkelijk over heb gedacht. Maar hoe valt dit te herstellen? Alles gewoon opnieuw installeren of kan het ook op een betere manier? Zou toch moeten kunnen, een lijn toevoegen bij boot.ini Of denk ik daar weer te makkelijk ?
 • je kan het eens proberen met een boot manager
 • [quote:5533bd5096="markwelleweerd"]Alles gewoon opnieuw installeren of kan het ook op een betere manier? [/quote:5533bd5096] Je zou [url=http://vistasupport.mvps.org/windows_vista_repair_options.htm]Vista Repair install[/url] kunnen proberen.
 • Het is niet zo moeilijk. Inderdaad opstarten met de Vista DVD. Die herkent je Vistainstallatie en zal aangeven dat er opstartproblemen zijn. Er wordt aangeboden die te repareren. Dat doen en opnieuw opstarten. Heb je Vista als opstarter dan [url=http://www.computeridee.nl/downloads.jsp?rubriek=1620616&id=1888182]EasyBCD[/url] installeren in Vista. In EasyBCD kies je de knop 'add/remove entries'. Onderaan voeg je je XP toe met het aangeven van de juiste partitie waarop XP geïnstalleerd is. This should do the trick. Heb 'm al diverse malen in een soortgelijke situatie toegepast. En als je nou besluit XP of Vista eraf te halen: even vooraf de werkwijze controleren. Want het zo maar weghalen kan grotere konsekwenties hebben dan die je nu hebt.
 • Ok, duidelijk. Nu is het alleen nog wachten op de dvd van Vista, aangezien ik die niet heb gekregen bij de laptop :-? Lijkt me toch dat ze die gewoon naleveren... morgen maar even bellen. Alvast bedankt natuurlijk 8)
 • Ok, ik heb een DVD gekregen Vista Home Premium. Ik heb er bij de laptopt geen gekregen omdat er blijkbaar een programma wordt geinstalleerd na de eerste keer opstarten waarmee je dus Vista kunt en moet branden. Dit heb ik dus niet meegekregen, weet niet goed gelezen etc. Anyway, ik heb het dus anders moeten doen. Ik heb die DVD geleend en dan ga ik vervolgens tijdens het opstarten naar het menu Windows Herstellen(of iets wat er op lijkt) en dan kies ik voor Opstartproblemen herstellen, voltooien en opnieuw opstarten. Dat zou het op moeten lossen, maar dat gebeurt dus niet :-? Systeemherstel kan niet, aangezien er blijkbaar geen punten zijn aangemaakt. Maar nu ik weet dat ik vanaf Vista die legale DVD moet branden wordt het alleen maar belangrijker dat ik in Vista kan komen zonder dat er dingen zijn veranderd. Want opnieuw installeren zonder te formateren lijkt me geen optie, aangezien dan alle verwijzingen etc. er niet meer zijn en ook het meerendeel van de applicaties het niet meer zullen doen (en ik denk dus ook niet die applicatie waarmee ik Vista zal moeten branden).
 • Dan is de vraag of je deze gedachten (eerst de DVD branden vanaf je niet aangepaste installatie) niet beter eerst had kunnen hebben. Daar koop je nu niets meer voor, maar het probleem is dat je met de installatie van XP de opstartroutines van je originele Vista al hebt aangepast/aangetast. Heb je een handleiding waarin het branden van een Vista DVD staat beschreven?
 • Hoewel er niets specifieks over dat Vista hierop zou staan, ga ik er vanuit dat dit het is: http://support.acer-euro.com/documents/eRecovery%20Procedure%20before%20Vista%20Upgrade.v1.doc --- DOORBRAAK: :lol: Een kleine overwinning voor mezelf. Toen ik net nog een keer wat ondernam met VistaBootPro zag ik dat hij Vista wel vond vanuit XP, dat was al een pluspunt. Toen heb ik bij Install Bootloader een nieuwe Vista entry laten installeren voor de C-schijf waar Vista op stond en vervolgens stond Vista gewoon bij het bootmenu 8) Nu eerst maar ff zo'n back-up schijf maken :roll: :P
 • Mooi zo. Het is een loterij met VistaBootPro en de bootreparatie die vanaf de VistaDVD plaatsvindt. Bij de een werkt het zus, bij de ander zo.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.