Vraag & Antwoord

OS Windows

Help! Computer start steeds opnieuw op. "BAD_POOL_CALLE

4 antwoorden
  • Zonder aantoonbare reden (ik heb niks geinstalleerd of zo) zit m'n laptop (XP) opeens in een opstartloop. Heel even flitst een blauw scherm waarop ik o.a. de term "BAD_POOL_CALLER" zie. In veilige modus precies dezelfde procedure. Iemand enig idee hoe ik uit de loop kom zodat ik tenminste bij systeemherstel kan geraken? Please! Ik moet er nog even bij zeggen dat ik niet zo heel veel van computers weet ;)
  • Configuratiescherm - systeem - geavanceerd - onderaan: fouten melden of Rechts-klik op "Deze Computer", kies dan eigenschappen -> geavanceerd -> Opstart- en herstelinstellingen, en vink daar, onder "Systeemfouten", dit uit: "De computer automatisch opnieuw opstarten". Dan gaat het blauwe scherm blijven staan en kan je ons de foutmelding volledig geven. (als je hier tenminste nog aankan, gezien je spreekt van in een loop te zitten ?)
  • Inderdaad, Windows wordt niet eens meer geladen. Na "Uw persoonlijke instellingen worden geladen" verschijnt de foutmelding-flits en dan herstart de boel weer. Ook in de veilige modus.
  • Als je niets aangesloten of geinstalleerd hebt.. Het is mogelijk dat je C schijf te vol is. Windows heeft altijd een hoeveelheid schijfruimte nodig om bewerkingen in uit te voeren. (de pagefile). Je zou de computer in DOS (Nadat je de computer aan zet, een paar keer op F8 drukken / of met de windows cd rom starten) modus op kunnen starten en bijvoorbeeld C:\temp C:\windows\temp leeg gooien. Hoeveel schijfruimte dit in jouw geval oplevert weet ik niet, maar misschien levert het je net genoeg ruimte op om Windows op te kunnen starten en verder op te schonen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.