Vraag & Antwoord

OS Windows

Apparaatbeheer werkt niet ook niet na klonen

Anoniem
van
2 antwoorden
 • Voor mijn vader heb ik een nieuw systeem opgebouwd en thuis geïnstalleerd met WindowsXP en diverse software. Na verloop van tijd kwamen Windows Updates binnen die heb ik ook geïnstalleerd.

  Vlak voor ik hem afleverde heb ik nog het netwerk van statisch naar dhcp omgezet, geen probleem.

  Bij mijn pa heb ik de laatste aanpassingen gemaakt en Windows naar zijn eigen harde schijf gekloond. Alles draaide perfect.

  Enkele dagen later, ik was weer thuis, pa aan de telefoon. Geen internet. Hij had al met de helpdesk van de internetprovider gebeld en bij het controleren van de netwerkverbinding bleek dat apparaatbeheer helemaal leeg was.

  Ik dus weer 200km in de auto gezeten en ja apparaatbeheer leeg. Wel lukte het me een nieuwe pppoe verbinding te maken, de netwerkkaart was op zich dus nog in het systeem aanwezig.

  Wat Googlen leert dat dit probleem -leeg apparaatbeheer- vaker voorkomt en er zijn een aantal oplossingen.
  -To resolve this behavior, set the startup type for Plug and Play to Automatic.
  -HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum

  En die helpen niet.

  Plaats ik een extra netwerkkaart dan word die in het geheel niet gezien. Een USB stick doet het wel. Het lijkt mij er op dat een programmaatje dat de hardware beheerd gewoon niet werkt.

  Wat ik normaal doe in dit soort omstandigheden is een Ghost image terug klonen. Tijdens de installatie heb ik van diverse fases een image gemaakt. Maar nou breekt mijn klomp, zodra ik een image terugzet dat voorheen perfect in orde was, met werkend apparaatbeheer word het meteen weer leeg! Voor en na SP2. Als ik een image terugzet waarop het netwerk nog niet geïnstalleerd is kan ik de netwerkkaart installeren, daarna is die verdwenen.

  Langzamerhand vraag ik me af of het moederbord -MSI K8T NEO2-F V2- er iets mee te maken heeft, maar ik kan me ook geen situatie indenken welke alleen het falen van apparaatbeheer veroorzaakt.

  Vaak zitten er in het bios nog instellingen voor wel of geen plug en play maar dat heeft het bios van dit moederbord niet.

  Om alles geprobeerd te hebben heb ik ook het bios nog geflasht maar ook dat veranderde niets.
 • hier heeft men hetzelfde probleem. Mogelijk worden er oplossingen voorgesteld die ook voor jou gelden?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.