Vraag & Antwoord

OS Windows

probleem met image

12 antwoorden
 • Ik zit met het volgende probleem. Een PC met een Maxtor 160 Gb wordt voorzien van een Seagate 160 Gb schijf, beiden SATA. Via True Image 10 Home, een keurige image gemaakt van de beide partities (C en D) op de Maxtor schijf en uiteraard geplaatst op de Seagate schijf. Aan het einde van het imaging-proces meld Acronis dat alles keurig is afgehandeld. Ik sluit de PC af, haal de Maxtor er uit en plaats de Seagate op die SATA kabel en sluit de voeding aan. Vervolgens start ik het systeem weer, controleer in de BIOS of de schijf goed herkend wordt en bootable is, wat allemaal klopt. Na het opstarten krijg ik dan helaas een melding "Fout tijdens laden besturingssysteem" Zie ik een handeling over het hoofd, de schijf zou toch een één op één copie moeten zijn en dus gewoon booten ? Ik weet niet meer hoe ik de zaak aan het draaien krijg.
 • Heb je een image van een schijf gemaakt, of van een partitie? In het laatste geval ontbreekt mogelijk toch de boot sector. Je kunt het eens proberen met fixmbr en fixboot. Overigens wil het een enkele keer, wel eens gebeuren, dat je het onmogelijk is, te klonen naar een andere schijf.
 • als ik een backup maakt met acronis . laat ik de backup nakijken door acronis . dan weet je zeker dat het 100 procent goed is . en net wat gerben al zij . een backup van de gehele schijf of alleen van de bestanden op die schijf
 • Het is een image van de gehele schijf (twee partities) Als ik de image aansluit op de 2e sata kabel, kan ik hem ook keurig lezen. Voor alle zekerheid had ik het gehele proces nog een keer gedaan, nadat ik bij de eerste keer ook deze melding kreeg. FixMBR en Fixboot moet ik draaien vanaf de Windows recovery console ?
 • Als beide schijven nog in je pc zitten ga dan naar "Deze computer" rechts klikken dan naar "Beheer" en naar "Schijfbeheer" Bij de Maxtor schijf zie je bij partitie C bij de status staan "in orde (Systeem)" en daaronder een donkerblauwe balk met als verklaring "Primaire Partitie". Bij de D partitie staat alleen "in orde" met een lichtblauwe kleur en als verklaring "Logisch station". Staat dit identiek ook bij je Seagate schijf, dus bij de image van C en D? Waarschijnlijk is de image van C geen (Systeem) Ik ga er vanuit dat dit bij SATA identiek is als bij IDE zoals ik heb, anders is mijn verhaal dus niet van toepassing.
 • [quote:8f0555754f="Peter Vooges"]FixMBR en Fixboot moet ik draaien vanaf de Windows recovery console ?[/quote:8f0555754f] Ja, dat zou je kunnen doen http://support.microsoft.com/kb/314058 Of eventueel een [url=http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm]XP repair install.[/url]
 • Fixboot en FixMBR losten niets op. Morgen ga ik aan de slag met XP repair install. @Gertcor: ik heb het vergeten te controleren net, maar ik kijk daar morgen eerst even naar. Als dat niet zo is (niet gelijk dus), hoe verander ik dat dan ?
 • Peter Vooges schreef: [i:405306edc6]"Als dat niet zo is (niet gelijk dus), hoe verander ik dat dan ?"[/i:405306edc6] Het partitioneren van je nieuwe schijf kan o.a. met Partitie Expert van Easy Computing, dit is een commercieel programma van plm 50 Euro. Er zijn beslist nog andere programma's en misschien wel gratis of probeerversies hoewel die niet tot het gaatje gaan en bij de laatste handeling zeggen "dit is de probeerversie" en het proces dus niet afmaken. Maar kijk eerst maar of dit het probleem is door bij schijfbeheer te controleren.
 • De partities stonden exact als op de oude schijf (via Partition Magic gecontroleerd). Ik heb getracht de XP repair uit te voeren, maar na de reboot, blijft de melding nog steeds "Fout bij laden besturingssysteem". Ben bang dat het toch een nieuwe installatie gaat worden.
 • Het probleem zit niet in de image. Omdat ik er niet uitkwam, koos ik voor een nieuwe, schone installatie. Ik heb de oude schijf nog achter de hand voor bestanden die ik nodig heb. Tot mijn verbazing gaf ook deze schone installatie dezelfde melding, na de eerste reboot (Fout bij laden besturingssysteem) Ik weet zeker dat de schijf goed zit aangesloten, het formatteren verliep goed en nou weet ik het ook niet meer. :-?
 • Dan zou je nog deze drie links kunnen bekijken http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1101362 http://www.computerhope.com/issues/ch000181.htm http://support.microsoft.com/kb/321626
 • De tip uit de eerste link hierboven was de oplossing. De schijf moest op LBA/Large gezet worden en hij stond op Auto. Ik had dat wel gezien, maar aangezien het een nog niet zo oud mobo en schijf waren dacht ik dat dat via auto wel goed zou staan. Niet dus. Image start keurig van de nieuwe schijf. Blijft nu nog wel een klein probleempje over, ik zie de tweede partitie (D-schijf) en de twee HDD niet meer in "Deze Computer" Via Partition Magic en Schijfbeheer zie ik ze wel en zijn ze ook in orde. Moet daar nog even over puzzelen dus.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.