Vraag & Antwoord

OS Windows

Aanpassen PC i.v.m. wijzigen eigenaar

Anoniem
lion
10 antwoorden
 • Win XP (Pro):
  Ik wil een perfect onderhouden, "schone" PC wegdoen aan een familielid, maar loop tegen zaken op het systeem aan als: "Documenten van Pietje" (voorbeeld) en dergelijke.
  Het zou best eens kunnen zijn dat ik iets heel erg voor de hand liggends over het hoofd zie, maar is een dergelijke naam (Pietje) te wijzigen en kan dat ook met [u:7ad4a7b097]de naam van de map van de gebruiker[/u:7ad4a7b097] onder "Local Settings"?
 • Het makkelijkste is een nieuw account aanmaken, uitloggen, inloggen op het nieuwe, en dan de oude verwijderen, inclusief bestanden.
 • Dank voor de reactie. Da's dus duidelijk! Maar heeft die nieuwe account dan ook dezelfde rechten als de bestaande had en wordt deze nieuwe account dan eveneens als "default" gebruikt bij starten van het systeem?
  (Het is immers de enige account naast de admin account….).

  En wat betreft die mapnaam onder Local Settings; da's toch een ander verhaal….? Die wordt toch aangemaakt bij de install. van Windows en is toch niet meer te wijzigen? Die map heet b.v. in mijn geval "gebruiker".
 • Er zijn meerdere local settings mappen, hangt ervanaf welke je bedoelt. Die onder het te verwijderen account wordt gewoon mee verwijderd. Het kan zijn, dat bepaalde software niet meer helemaal goed werkt, als die aan een gebruikersaccount is gebonden. Maar windows zelf zou geen problemen moeten opleveren.
 • [quote:85d5f4dbab="gerben"]Er zijn meerdere local settings mappen, hangt ervanaf welke je bedoelt. [/quote:85d5f4dbab]
  Beetje dom van mij. Slip of the pen. Ik bedoelde uiteraard "Documents and Settings". Hieronder staan in de meeste gevallen de mappen: Administrator, All Users, Default User en de "bij de install. ingevoerde gebruiker"……. (Vaak user-01, gebruiker o.i.d. geheten).
 • Alle gebruikers zijn verwijderbaar, inclusief de gehele subdirectory. Wel even oppassen, dat je geen documenten weggooit, ook mail, etc. Die moeten er sowieso wel af, maar wel even nagaan of je ze nog nodig hebt, en desgewenst backuppen.
 • [quote:3d57ab0771="gerben"]Alle gebruikers zijn verwijderbaar, inclusief de gehele subdirectory. [/quote:3d57ab0771]

  Dit zou betekenen dat je ongestraft hele (standaard geïnstalleerde) mapstructuren als "Administrator", "Default User" e.d. zou kunnen verwijderen……?? Als je dan zou inloggen als Administrator, dan bestaat er toch geen bijbehorende mapstructuur meer…!?
 • Nee, alles wat er standaard in staat, laat ja uiteraard staan. Maar alle gebruikers die je zelf hebt aangemaakt, kun je wel geheel verwijderen.
 • Da's duidelijk. Maar stel, je hebt een systeem met 2 accounts: de Admin. account uiteraard en de account van de gebruiker, b.v. "Piet".
  Is het mogelijk om de naam van die account simpelweg te wijzigen (in accountbeheer) of gaat dat niet werken en moet je er eentje bijmaken en "Piet" verwijderen?
 • Je kunt de weergegeven naam wel veranderen. De directorynaam verandert echter niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord