Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows (admn) paswoord zomaar veranderd ?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem dat uit het niets is opgedoken!

  Ik heb een laptop en een pc.

  Nu wilde ik bestanden uit mijn laptop naar mijn pc backuppen, ik dacht dit te kunnen doen door beide computers middels een netwerk kabel aan elkaar te koppelen. Vervolgens via configuratie, netwerk instellingen een nieuw thuis netwerk te maken, wel zonder een internet verbinding.(heb de uitvoering op beide machines uitgevoerd) Nadien moest ik beide computers her opstarten vervolgens vraagt mijn pc nu om een windows paswoord(admin) om binnen te komen tot mijn schrik weigert de pc, na het invoeren van mijn bekende paswoord, om in te loggen en krijg ik een melding dat paswoord dan wel gebruikersnaam onjuist zijn. Vervolgens mijn laptop gecheckt en ook daar hetzelfde probleem, mijn oude paswoord wordt niet meer geaccepteerd!! net alsof er uit het niets een ander paswoord is ontstaan/gevormd!
  De pc heb ik toen in safe mode opgestart wederom werd mij gevraagd om een paswoord, ingevoerde werd niet geaccepteerd toen maar niets ingevoerd en kreeg toen uiteindelijk toegang tot de computer. Middels herstelpunt de machine weer aan de praat gekregen. Met de laptop is het een ander verhaal, inloggen lukt niet ook niet in safe mode, ook niet bij niets invullen en mijn oude paswoord accepteert die niet!!!

  Aangezien mijn laptop waardevolle bestanden bevat weet iemand hoe ik nu mijn laptop in moet komen zonder de harde schijf te formarteren? iemand een suggestie ? bestaat er wel een paswoord cracker ofzo iets..

  Alvast bedankt ..
 • Er zijn bootable cd's (NT Password Recovery) die het mogelijk maken om het admin-password te clearen…
 • Hallo
  Ik denk dat je geen (admin) wachtwoorden hebt.
  Ik bedoel dat bij de installatie van XP er geen ww is opgegeven.
  Echter voor je netwerk wil de ene computer het ww van de andere weten en dat bestaat niet dus stopt het proces.
  Maar… kijk eens bij het aangeven van het delen van je mappen daarin heb je verschillende opties. Je kan ook opgeven
  dat je de bestanden met iedereen wil delen en als je dat zo hebt ingesteld dan kan je met de ene computer gewoon in de andere kijken.
  Helaas zit ik nu niet achter een XP machine maar mocht het niet lukken dan laat ik de volgende keer van me horen.
  Jack Marotick

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.