Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista start niet meer na updaten!

Anoniem
Edouard
5 antwoorden
 • Na lange tijd weer eens op het forum, maar ik zit nu met een serieus probleem.

  Donderdag een laptop gekocht (Toshiba Satellite L40-12K) Vista liep constand vast bij installaties. Vervolgens windows XP erop gezet, bleek dat daar niet alle drivers beschikbaar voor waren… daarbij werkte dual boot niet (vista stond er nog gewoon op, andere partitie dan xp)

  XP er maar weer afgegooit, vervolgens start vista ook niet meer. System recovery gedaan via de bijgeleverde dvd's en vista liep weer, sneller dan de eerste keer zelfs.

  Vervolgens na een installatie van Zone Alarm, start vista weer niet op. Voor de 2e maal system recovery gedaan.

  Daarna zonder problemen alles kunnen installeren. Zone alarm heb ik opzettelijk er niet op gezet. Gisteravond laat ik de updates van vista lopen. geeft daarna aan opnieuw te willen starten, nou goed doe maar.
  Start Vista weer niet op! Ik heb na elke installatie van andere software de laptop opnieuw gestart en de laatste ging mis, enkel en alleen updates van vista zijn erop gekomen.

  Weet iemand wat ik moet doen? en misschien waar de oorzaak ligt? ik vermoed zelf een update die niet echt goed z'n werk doet.

  specs:
  Intel Pentium Dual Core - T2130 (1,86Ghz)
  Besturingssysteem: Windows Vista Home Premium Edition
  Intern geheugen: 2048 MB DDR2 (2 x 1024 MB)
  Harde schijf: 120 GB (Serial ATA)
  Mediastations: Pioneer DVD±RW Dual Layer

  edit: ik vergeet erbij te melden dat er bij het opstarten geen foutmeldingen komen, enkel een knipperende dos cursor…
 • inmiddels maar weer system recovery gedaan (ken ik weer opnieuw beginnen), maar heb de updates uitgeschakeld van vista, hopelijk loopt ie nu zonder problemen
 • Tja, XP erbij zetten op andere partitie verklooit de opstartroutines van Vista. Je hebt dan een extern programma, zoals EasyBCD, nodig om er een dual boot van te maken. Zo velen gooien XP erbij en komen dan in de problemen met de opstart en de dual boot.

  Je had hetvolgende kunnen doen (handig voor de toekomst): opstarten met de/een Vista DVD. Die merkt op dat er een Vista installatie wordt herkend maar dat er opstartproblemen zijn. Hij biedt aan te repareren. Na een verse opstart is het probleem dan weer opgelost. Meestal dan.
  Dat lukt niet met een recoveryDVD. Daarom ook het advies volgens de handleiding een Vista DVD te branden. Anders moet je schijfjes gaan lenen.
  Nu is een recovery nog relatief te doen, maar straks -in geval een opstartprobleem- ben je met alleen een recoverydisk mooi in de aap gelogeerd.
 • in de handleiding staat niet aangegeven hoe ik een vista dvd zou moeten maken (handleiding is extreem klein, verder zijn er geen boekjes meegeleverd omtrend vista. Hoe moet dit dan??

  xp gaat er niet meer op, deze heeft enkele drivers nodig die blijkbaar enkel voor vista te krijgen zijn. Hierdoor heb ik geen geluid en is de videokaart niet aan te passen. Tevens werkt de wireless lan niet, maar daar is wel weer een driver voor te krijgen, voor de rest niet (c.a. 8 andere hardware parts)
 • inmiddels ook weer updates erop gezet, werkt gewoon :S

  waar het probleem ligt, weet ik dus niet.

  Tevens ben ik via internet gaan zoeken en er werd gemeld dat windows vista home (basic en premium) niet de optie heeft om een installatiedvd te maken.

  Of dit waar is, weet ik niet, ik kan het zelf nergens vinden in de help functie van vista en op de pc zelf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.