Vraag & Antwoord

OS Windows

Wijzigen/Verwijderen in software configuratiescherm

Anoniem
gertcor
6 antwoorden
 • Als ik in Configuratiescherm naar software ga dan kom ik een groot aantal programma's tegen waar de regel met Wijzigen/Verwijderen ontbreekt. In hoofdzaak zijn dat Microsoft progs zoals Office en .NET Framework maar ook bij Windows Movie Maker en Presentation Foundation.
  Bij een aantal andere progs heb ik bij Start - Alle Programma's via een uitklapscherm wel de mogelijkheid om dat programma te deinstalleren. Ook met CCleaner 2.00.500 kan ik bij de optie gereedschap alle geïnstalleerde programma's deinstalleren.

  Maar mijn vraag is of het normaal is dat dat niet meer kan bij software voor een groot aantal programma's.
  Kan ik dit ergens weer goed instellen of moet ik er maar mee leven?
  Wat overigens goed te doen valt want zo vaak komt het niet voor dat ik moet deinstalleren. Maar het viel me opeens op.
  Bedankt voor elke reactie.
 • Kan het misschien zijn dat je onder een account met beperkte rechten bent aangemeld wanneer je dit hebt? Zijn de opties wel beschikbaar als je aanmeldt onder administrator? Dit kun je doen door in het welkom venster tweemaal op Ctrl-Alt-Del te drukken en vervolgens als administrator (zonder wachtwoord) aan te melden.
 • Bedankt voor je reactie.
  Ik ben al ruim 6 jaar de enige gebruiker en werk stand-alone.
  Bij opstarten behoef ik ook niet te kiezen alleen als ik kaal opstart in veilige modus heb ik de keus tussen mijn naam en administrator en kies dan mijn naam zonder wachtwoord.
  Het is overigens pas van de laatste paar maanden want daarvoor weet ik zeker dat bij alle programma's Wijzigen/Verwijderen aanwezig was.
  Maar ja zo vaak kijk ik niet bij software omdat het niet nodig is. De laatste keer was met de update van Java versie 6 en toen moest ik eerst versie 5 verwijderen en dat is toen ook gelukt.
 • Die gegevens worden in het register bewaard. Dat kan wel eens beschadigd raken. Vaak kun je ook wel uninstallers vinden bij de geinstalleerde software, of in het start menu. Als je al 6 jaar met dezelfde windows installatie werkt, is het misschien een idee, eens een verse install te doen.
 • gerben bedankt voor je antwoord.

  Ik gebruik deze computer nu al wel 6 jaar maar uiteraard niet met XP-SP2 zoals nu het geval is, eerst W98 en W98SE. Zoals ik in mijn eerste bericht al heb aangegeven kan ik een groot aantal programma's indien dat nodig is ook verwijderen via hun eigen deinstallatie programma.

  Zojuist ook ingelogt als administrator in veilige modus maar ook dan komen wijzigen/verwijderen niet te voorschijn bij software.
  Het valt me wel op dat bij programma's die ik de laatste tijd heb geïnstalleerd of heb geupdate zoals AVG7.5, Ad-Aware, Ccleaner 2.00 en HijackThis 2.02. wel die regel voorkomt.
  Ook bij recente Microsoft updates zoals bij .Net Framework 2 van 12-04-2007 en Security updates van Microsoft staat wel rechts onder "verwijderen".
  Maar nogmaals ik heb er op dit moment geen enkel probleem mee dat dit bij veel andere programma's niet meer zichtbaar is.

  Wat mij ook is opgevallen dat bij het afsluiten van Windows nu in beeld komt "De netwerkverbindingen worden afgesloten" terwijl daar vroeger eerst de tekst kwam van "Alle programma's worden afgesloten". Deze laatse mededeling krijg ik niet meer het gaat verder met "Alle gegevens worden opgeslagen" en dan "Windows wordt afgesloten". Het gehele afsluiten duurt overigens maar 15 seconden. [Edit, en ik heb helemaal geen netwerk!]
 • De verbinding naar een adsl- of kabelmodem, is ook een netwerkverbinding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.