Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Herinstallatie

KeesA
30 antwoorden
 • Ik heb gister een herinstallatie van XP uitgevoerd nadat ik bij het opstarten de melding kreeg dat lsass.exe unsuccesfull was. Ik was toch al van plan om een herinstallatie uit te voeren, dus dit was een mooi moment.

  After all de gebruikelijke programma's geinstalleerd, zoals bijv. Firefox en MSN. Als het goed is zou het beestje dus helemaal leeg moeten zijn (heb gekozen voor de meest complete herinstallatie) en dus de harde schijf zou dus (bijna) compleet leeg moeten zijn. Echter is dit niet het geval. Windows geeft aan dat er nu nog hele beperkte schijfruimte is. Wanneer ik kijk hoe vol de harde schijf (C:) zit, staat er dat hij voor 75gb vol zit. Als ik dan ga kijken waarom deze zo vol zit (bekijken hoe groot de mappen zijn die in C: zitten), kom ik echter op nog geen 10gb. De grootste mappen zijn Windows (~3GB) en Documents and Settings (~2GB).

  Ergens is dus een stuk harde schijf 'kwijt' of 'vol', waardoor ik nu constant de melding krijg dat de schijf vol zit en er bijv. geen systeemherstelpunten meer kunnen worden gemaakt.

  Is er iemand die bekend is met dit probleem, of heeft er iemand een oplossing voor?
 • aangezien er nog niet veel op je pc staat zou ik hem nog eens formateren en installeren.  mssch foutje in cd door krassen ofzo :-?
 • Kans dat je hele 'oude' Windowsinstallatie is verplaatst naar een map met de naam 'Windows.old'. Die kun je dus verwijderen.

  Gebruik anders even Spacemonger om een grafische weergave van je schijf te krijgen en te zien waar de schoen wringt.
 • De map/file Windows.old kan ik niet vinden, en met SpaceMonger maak ik me ook niet echt wijzer. Ik zie wel dat er nog files opstaan die er bij de vorige installatie opstonden en er dus nu niet op zouden staan, maar afgaand op de grootte van die blokjes zegmaar is die ruimte echt te verwaarlozen.

  Ik denk ook dat ik nog een keer formatteer en herinstalleer, dan weet ik zeker dat ik van al het *kuch* gedonder *kuch* afben. Toch bedankt voor jullie snelle reacties!
 • Tja, met een programma als Spacemonger kun je toch echt zien welke mappen/bestanden onevenredig veel ruimte innemen. Zo kun je tenminste trachten te achterhalen/beredeneren wat er fout is gegaan.

  Je hebt bij de voorgaande installatie niet geformatteerd. Dan blijft alles wat er niet in de installatie van Windows meekomt (dus losse, zelf aangemaakte mappen etc.) op schijf staan. Als je nu wel formatteert heb je daar geen last meer van en hoort er, naast de kale Windowsinstallatie, niets extras op schijf te staan. Wel ben je dan alles kwijt wat je zelf aangemaakt hebt.
 • Ik heb even alles afgezocht, en via de herstel-cd kan ik niet formatteren, en ook niet als ik op C:/ rechtermuisknop > formatteren doe, dan krijg ik de meldingdat er programma's zijn die de schijf gebruiken en dat ik die moet afsluiten, maar ik heb geen programma's geopend die de schijf zouden moeten belasten..
 • Je hebt dus een recovery CD waarmee je niet alle funktionaliteit hebt. Voorafgaande aan de recovery kun je even een CD van iemand anders lenen en de formattering uitvoeren. Of je laat staan wat je hebt staan nu en gaat toch de ruimtevretende boosdoeners identificeren.
 • SpaceMonger, met de melding dat er nog 16,5GB vrij is (waar zit het 'm dan in?)
  [img:ba75584274]http://img444.imageshack.us/img444/3890/spacemongerpe7.jpg[/img:ba75584274]

  Eigenschappen van C, met de melding dat er 57,9 GB gebruikt is:
  [img:ba75584274]http://img444.imageshack.us/img444/9941/eigenschappenvoorchc0.jpg[/img:ba75584274]

  Alles in C, met de melding dat er 5,47 GB op staat:
  [img:ba75584274]http://img514.imageshack.us/img514/8691/allesinccg4.jpg[/img:ba75584274]

  Iemand die het nog snapt, en waar de boosdoeners zitten?

  Overigens ken ik niemand die een formatteer-cd heeft liggen :cry:
 • dat kun je toch ook zelf: http://www.ultimatebootcd.com/
 • Ik zie niet het hele plaatje van Spacemonger. Als ik de (grafische) grootte van bijv. je Pagefile (virtueel geheugen op HD) afzet tegen de geïnstalleerde Windows en programmas is er met de grootte van de installatie niets aan de hand.

  Even vrij associërend denk ik dat er een deel van je HD opgeslokt wordt door een niet gerepresenteerd programma. Denk aan de niet met 'normale' programmas zichtbare 'secure zone' van Acronis.
  Dat kun je zelf nagaan door het hele plaatje van Spacemonger eens te interpreteren: het vlak met je Pagefile is 1,5 GB. Als het vlak met vrije ruimte (die er moet zijn) veel te klein is in vergelijking met dat vlak Pagefile (het moet bijv. 30X zo groot zijn, maar is slechts 5X zo groot), dan bevat je C schijf een verborgen gedeelte.

  Een volledige formattering lost dit op, maar als je niet weet in welk zwart gat de vrije ruimte is verdwenen loop je kans dat het weer gebeurt….
 • als ´ie dit keer écht formatteert,is dat veel te pessimistisch gedacht :wink:
 • Haha, ik bedoelde dat als na een formattering weer een programma wordt gebruikt dat de Gigabytes onzichtbaar maakt, hetzelfde probleem ontstaat. Niet dat de -in mijn spekulatie- verborgen ruimte niet meegeformatteerd zou worden en onbruikbaar/-onzichtbaar zou blijven. :D
 • Dit is het SpaceMonger grafiekje met vrije ruimte (ik had hem uitgeklikt bij de vorige):
  [img:1d7e74a4d8]http://img294.imageshack.us/img294/7254/spacemonger2fe2.jpg[/img:1d7e74a4d8]
 • Tja, dat versterkt mijn vermoeden. Even afgerond is er (incl. vrije ruimte) een 20 GB in gebruik op je schijf van -naar ik aanneem- 80 GIG bruto, 75 GIG netto.

  Weet je zeker dat er niet een andere partitie (D,E,F,G o.id.) op de schijf staat? Kijk even in je schijfbeheer naar die partities of naar 'niet toegewezen ruimte'.
 • Waar kan ik Schijfbeheer en 'niet toegewezen ruimte' vinden? :oops:

  Overigens zie je in het SpaceMonger-plaatje de map RollerCoaster Tycoon staan, dit is van een spelletje dat geinstalleerd (en voor het laatst gespeeld) vóór de crash..
 • Als je niet formatteert blijven er allerlei mappen staan die niet direkt met je besturingssysteem te maken hebben. Dus dat je zaken van voor de crash tegenkomt is geenszins raar.

  Configuratiescherm > Systeembeheer > apparaatbeheer > schijfbeheer.

  Misschien kun je een plaatje neerzetten van de gradische weergave van je schijf die je aldaar ziet.
 • Ik heb het via Computerbeheer > schijfbeheer gedaan als je het niet erg vind, volgens mij is het gewoon hetzelfde ;)

  [img:9e3fb29a0b]http://img231.imageshack.us/img231/382/schijfbeheerjs5.jpg[/img:9e3fb29a0b]
 • Dan ben ik uitgepraat. Wil je je ruimte terug dan is het OF kijken of er een programma is dat die ruimte verbergt OF formatteren.
 • Wat me hier aan dat laatste plaatje opvalt:

  [img:b68580a31e]http://i22.tinypic.com/fx6mnm.jpg[/img:b68580a31e]

  de 'vrije ruimte' is 16 Gb, doe daar de gebruikte ruimte (rechts) bij (die ik op ong 4 gig schat volgens de verhouding met die 16 Gb) …

  dan kom je aan een 20 Gig ruimte.

  'k kreeg in het begin daardoor de indruk dat dit een plaatje was van die 'ontbrekende' 20 gig, maar bovenaan staat wèl 75,5 als schijfgrootte…

  KeesA: zet dit je niet op een spoor? (want 'k kan het zelf ook nog niet duiden)[/img]
 • In het bericht van 22 sept. 10 uur staat een plaatje vanuit Windows dat aangeeft dat de beschikbare ruimte 74,5 GB is. Dat is wat er na formattering netto overblijft van een bruto 80 GB schijf.

  OF er is een chippie in de HD defekt waardoor een 20 GB schijf als 80 GB schijf wordt gezien OF ik houd mijn redenering overeind. :D Het is voor mij een ludiek iets!

  Het kan ook het moederbord nog zijn dat een foute aansturing geeft, dus een 20 GB schijf opblaast tot eentje van 80 GB.

  Vragensteller mag nog eens nagaan wat voor schijf erin zit. Hetzij via het BIOS (merk + type noteren en nazoeken op Google), hetzij door even op de sticker van de schijf te kijken. Daar staat de grootte ook op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.