Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Primaire schijf is E:\ --> veranderen naar C:\

Anoniem
D'acide
6 antwoorden
 • Beste forumleden,
  De titel zegt wellicht genoeg.

  ik heb een nieuwe pc. Deze is geassembleerd door Salland. Echter helaas is mijn E: schijf mijn primaire schijf.

  Mijn overige twee schijven zijn F: en G:

  C: wordt dus niet gebruikt momenteel.

  Hoe kan ik E naar C veranderen (vanuit windows beheer gaat t niet omdat dit de windowsschijf is)…

  Of is dit onmogelijk zonder dat alle applicaties beginnen te flippen?
 • http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/nl/library/ServerHelp/33cc9af7-f68c-4656-af97-82e804a9c1e0.mspx?mfr=true


  Volgens de miscrosoft site moet u inderdaad voorzichtig zijn met stationletters toewijzen naar partities met Windows-programma's .
  bij het kopje belangrijk
 • Je kunt dit beter pas gaan veranderen als je ooit een keer je hardeschijf gaat formatteren en Windows er opnieuw op gaat zetten. Dat kan gewoon met de setup van Windows.
 • Je kan dit idd maar beter niet doen want in je register staan een massa verwijzingen die verwijzen naar de E.
  Ga je nu je schijf C noemen, dan verwijst een groot deel van je register nog steeds naar die E en gaat er dus een héleboel nièt gevonden worden - wat hopeloos gaat zijn voor je systeem… (als je uberhaupt nog kan opstarten)

  Wil jij je windows op je C, dan zal het een herinstallatie worden - deze keer op de C.

  (ps: 'k snap Salland op dit punt dus niet :roll: )
  (ps2: waarmee ik niet wil zeggen dat het hernoemen van E naar C niet zou kunnen, maar er komt dan zoveel bij kijken dat je beter gewoon van nul kan beginnen)
 • Dank voor jullie berichten.

  Jullie zeggen precies waar ik ook bang voor was… Het gaat simpelweg niet zonder slag of stoot. Jammer.

  Ik snap dit ook niet van Salland.. Ik heb drie schijven 1x raptor 10.000rpm van 150gb en 2x sata2 van 250 gb.

  Ik had gedacht dat ze de raptor schijf gewoon als C: zouden instellen.. maar helaas.

  Ik ben al blij dat ze tenminste windows op deze schijf gezet hebben.
 • Inderdaad vreemd van Salland dat ze dit zo gedaan hebben, eigenlijk gewoon slordig, het hoort gewoon niet. Overigens is het zelfs onmogelijk om de letter van de systeem partitie te wijzigen.

  Overigens heb ik zelf ook ooit problemen gehad met de installatie op mijn raptor. Setup wilde hem op één of andere manier maar niet op deze schijf zetten als C partitie. Toen heb ik mijn andere schijven maar losgekoppeld en alleen mijn raptor aangesloten gelaten. Toen werkte het uiteraard wel goed, een C partitie op de raptor, daarna de andere schijven weer aangesloten, probleem opgelost. Wellicht zijn ze hier bij Salland ook tegenaan gelopen en zijn ze niet op het id gekomen de andere schijven los te koppelen en Windows te installeren met alleen de raptor schijf aangesloten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.