Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP herinstallatie

None
13 antwoorden
 • Omdat ik met problemen heb gezeten met m'n huidige installatie van XP heb ik een nieuwe gekocht en wil XP opnieuw op m'n pc zetten.

  Nu weet ik dat ik XP eroverheen kan zetten, maar zit ik dan niet met 2 XP's op m'n pc? Dus kan ik dan niet beter m'n C-partitie formatteren en daar XP opnieuw opzetten?

  Ik weet niet meer precies hoe het gaat, het is al lang geleden dat ik zo'n groot probleem had met de pc. Graag hulp! Overigens heb ik hier ooit eens een handige handleiding gevonden om XP te installeren, maar kan 'm niet meer vinden. Weet iemand waar die staat? En overigens, ik heb mijn documenten, en de meeste belangrijke dingen op een externe harde schijf gezet, maar zijn er nog meer dingen waar ik aan moet denken?

  dank!
 • Formateren is het beste inderdaad, met dubbele OS op 1 partitie is het vragen om problemen :wink:
  Ik heb ooit een verslagje gemaakt, zal hem even posten.  [b:30f56d60b7]Het instaleren van XP[/b:30f56d60b7]  [b:30f56d60b7]Zorgen voor een kleine partitie voor Xp[/b:30f56d60b7]

  Het is handig als je een kleine partitie heb met een gigabyte of 10 tot 20 .
  Die kun je makkelijk en snel formateren, de andere partitie gebruik je dan om je gegevens op te zetten.

  [img:30f56d60b7]http://img61.imageshack.us/img61/3264/schijfbeheersl9.jpg[/img:30f56d60b7]

  Onderandere met schuifbeheer kun je je hardeschijf indelen in verschillende partities met verschillende grootes
  Partitie C is de snelste ,die zit aan de buitenkant van je hardeschijf en heeft dus de grootste omtreksnelheid ,ik denk ongeveer 200 km/uur :)  [b:30f56d60b7]Windows XP partitie kopieren/backuppen[/b:30f56d60b7]
  Je moet dus eerst zorgen dat al je gegevens die je niet kan missen gekopieerd worden naar een andere partitie / DVD /CD /Externe hdd / Stick Of andere schijf in je pc.

  [b:30f56d60b7]Bios First boot instellen[/b:30f56d60b7]
  Als je de C schijf gebackupped heb ,kun je beginnen met het formateren en instaleren van windows Xp.
  Je moet dan eerst in je bios een instelling aanpassen.
  Je bios kom je in als je door bij het opstarten van je pc meteen op je [del] toets te drukken ,je kan nu je instellingen veranderen van je pc ,dus uitkijken wat je doet
  Als je de CDrom speler op Firstboot zet ,dan zal je Cdrom het opstartapparaat worden ,en kan de instalatie beginnen
  [img:30f56d60b7]http://www.rohos.com/img/shots/bios_boot_device.gif[/img:30f56d60b7]

  [b:30f56d60b7]XP cd in je dvd/cd brander/speler ,en op tijd drukken op een knop[/b:30f56d60b7]
  Als je CDrom speler als first boot staat ingesteld ,kun je tijdens het opstarten van je pc op een knop drukken ,als je het scherm ziet ,druk op een knop om de instalatie te beginnen

  [b:30f56d60b7]Partitie selecteren waar XP op komt[/b:30f56d60b7]
  Als je na een aan op F8 gedrukt heb ,en daarna op enter ,kun je kiezen voor de partitie waar XP op moet komen.
  Er wordt dan ook gevraagt of je wilt formateren ,dit moet je wel doen als je een schone instalatie wilt.
  Er wordt dan geformateerd en geinstaleerd , je kunt dus even 20 minuten iets anders gaan doen
  [img:30f56d60b7]http://static.flickr.com/46/124152337_d75f22de5c_o.jpg[/img:30f56d60b7]


  [b:30f56d60b7]Code invoeren[/b:30f56d60b7]
  Na 20 minuten formateren en instaleren ,komen er eeen aantal schermpjes waar je je naam in moet vullen en ook de windows XP cd key .
  Dit is een code van 25 letters/cijfers.
  Als dat ingevuld is nog naar keer op volgende drukken , en dan weer 15 minuten wachten ,want dan gaat het door met instaleren.
  Na 15 minten nog paar keer op volgende drukken en je naam invullen ,en je hebt weer een schone snelle pc
 • Meer info is ook hier te vinden: http://www.schoonepc.nl/
 • Thanks! ik ga aan de slag!
 • [quote:5725046db3="jantjesbeton"]meeste belangrijke dingen op een externe harde schijf gezet, maar zijn er nog meer dingen waar ik aan moet denken? [/quote:5725046db3] Dat je die externe HD uitplugt, voordat je XP opnieuw installeert. En als je geen router met hardwarematige firewall hebt, is het ook aan te raden om je kabel of ADSL internet verbinding uit te pluggen, voordat je XP opnieuw installeert.
  [quote:5725046db3="jantjesbeton"]Overigens heb ik hier ooit eens een handige handleiding gevonden om XP te installeren, maar kan 'm niet meer vinden. Weet iemand waar die staat? [/quote:5725046db3] Zou het deze Windows XP Clean Install geweest kunnen zijn? Deze vind ik vooral handig vanwege de vele afbeeldingen.
 • Daar had ik allemaal aan gedacht gelukkig, maar toch bedankt.

  Ik zit nog wel met een probleempje nu. Ik krijg geen verbinding met Internet. Ik heb een draadloos netwerk en ben niet de host. Heb geprobeerd gewoon een LAN-verbinding in te stellen, precies zoals het eerder ook zat, maar dit wil niet lukken. Ook krijg ik m'n netwerkkaart niet meer geinstalleerd, dus waarschijnlijk heeft het probleem daar ook mee te maken. Has anyone got an idea?
 • [quote:d5964aba73="jantjesbeton"]Heb geprobeerd gewoon een LAN-verbinding in te stellen, precies zoals het eerder ook zat, maar dit wil niet lukken.[/quote:d5964aba73] Ben je daar zeker van dat je dat op dezelfde manier deed?
  [quote:d5964aba73="jantjesbeton"]Ook krijg ik m'n netwerkkaart niet meer geinstalleerd, [/quote:d5964aba73] Om wat voor een Wireless netwerkkaart gaat het? Heb je daarvan nog de juiste drivers? Werkte die voor je XP herinstallatie nog wel? Of was dat het probleem wat je had?
 • Chipset drivers al geïnstalleerd?
 • Ja ik ben er zeker van dat ik het op dezelfde manier deed. Voor ik m'n pc formatteerde heb ik nog gekeken hoe het met de instellingen zat en die heb ik nu precies hetzelfde ingesteld.
  Het gaat om een Wireless-G PCI Adapter van Linksys, model WMP54G. Volgens mij moeten de juiste drivers op de cd-rom van Linksys staan, maar die pakt 'ie niet als 'ie vraagt om het stuurprogramma voor een netwerkcontroller (dat is toch m'n kaartje?). Ik heb nu de drivers van de website van Linksys binnen, hopen dat dit werkt. Overigens was het probleem wat ik had niet dit maar iets totaal anders.
 • Chipset drivers zijn die van het moederbord toch? Die heb ik geinstalleerd.
 • Inderdaad ja, voor de electronica op het moederbord zelf.
 • [quote:cc86bec1dd="jantjesbeton"]Wireless-G PCI Adapter van Linksys, model WMP54G. [/quote:cc86bec1dd] Ik heb deze zelf ook. De drivers op de CD zouden moeten werken. Er wordt geadviseerd eerst de drivers te installeren, en dan pas de draadloze PCI kaart in de PC plaatsen. Hoewel eerst de draadloze PCI kaart in de PC plaatsen ook zou moeten werken.

  Bij problemen zou je alle PCI kaarten kunnen verwijderen, dan installeer je de drivers van je draadloze netwerkkaart. Dan plaats je draadloze PCI kaart in de PC. Bij voorkeur in het PCI slot dat zo ver mogelijk is verwijderd van je videokaart. Pas als dat werkt plaats je 1 voor 1 je andere PCI kaarten terug.
  [quote:cc86bec1dd="jantjesbeton"]Ik heb nu de drivers van de website van Linksys binnen, hopen dat dit werkt.[/quote:cc86bec1dd] Dat kan ook. Let er dan op dat je de juiste versie download. Zelf heb ik versie 4.1. Welke versie je hebt, staat op de draadloze netwerkkaart zelf.
 • Jahaaa! het is gelukt!

  Met de gedownloade software kwawm ik niet verder. Had beide types geprobeerd, het nog zestig keer nagekeken of ik wel het goede typenummer had, maar niks werkte.
  Uiteindelijk vond ik nog ergens op m'n pc een mapje met Linksys wireless, heb 'm daarnaartoe gestuurd en plop, alles geinstalleerd en het werkt!!

  Bedankt voor de hulp! Eindelijk!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.