Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Vista Upgrade.

Gijs007
9 antwoorden
 • Ik heb een Vraagje, ik kan windows Vista Bussines Upgrade bestellen voor 48,75. Kan ik hiermee gewoon een schone installatie doen? Dus gewoon booten van cd als xp geinstalleerd is, en wel gewoon de partities enz aanpassen, dus dat het echt gewoon een schone installatie is?

  Dit is trouwens een 32-bit. Kan ik hier (liefst gratis) dan ook een 64-bit van maken(misschien eentje downloaden en dan de key gebruiken, of is dat illegaal?)? B.v.d.
 • Hmmm, lastige vraag. Ik weet niet of je ook een schone installatie kan doen met een Vista upgrade CD-tje. Bij Windows XP was dit wel zo, dan werd je tijdens de installatie gevraagd om een CD van een oudere versie in je computer te doen, maar ik durf niet te zeggen of dat voor Vista ook het geval is.

  In principe mag je met een Windows licentie zowel de 32-bits als de 64-bits versie installeren, maar deze heeft wel een andere licentiesleutel. Je zal er dus even naar moeten informeren. Je kan natuurlijk ook even contact opnemen met Microsoft. Zij kunnen je haarfijn uitleggen hoe het allemaal zit met die licenties…
 • [quote:c1dc02d9c4="Leo S"]Hmmm, lastige vraag. Ik weet niet of je ook een schone installatie kan doen met een Vista upgrade CD-tje. Bij Windows XP was dit wel zo, dan werd je tijdens de installatie gevraagd om een CD van een oudere versie in je computer te doen, maar ik durf niet te zeggen of dat voor Vista ook het geval is.

  In principe mag je met een Windows licentie zowel de 32-bits als de 64-bits versie installeren, maar deze heeft wel een andere licentiesleutel. Je zal er dus even naar moeten informeren. Je kan natuurlijk ook even contact opnemen met Microsoft. Zij kunnen je haarfijn uitleggen hoe het allemaal zit met die licenties…[/quote:c1dc02d9c4]

  Bedankt vor de reactie, :P

  Weet iemand anders het dan of je ook gewoon een schone installatie kunt doen? En heeft 64-bit echt een andere installatie sleutel? Dat vind ik dan toch wel gek eigenlijk, want ze leveren alleen een 32-bit ik ik heb liever de beter 64-bit i.v.m. 4 gb ram enzo.
 • Ik werk bij een IT-bedrijf en wij leveren dus ook Microsoft software aan onze klanten. Bij zakelijke gebruikers gebeurt dit volgens een ander licentieprogramma, bijvoorbeeld Open License. Hierbij wordt geen installatiemedia geleverd, dus je moet zelf een CD-tje bestellen, maar je krijgt bij een licentie wel twee installatiesleutels, eentje voor de 32-bits versie en eentje voor de 64-bits versie. Je mag dus op een (zakelijke) licentie dus zowel de 32-bits als de 64-bits versie installeren, maar deze hebben dus wel een aparte licentiesleutel.

  Ik weet niet precies wat voor licentie het is die jij kan kopen?
 • Nauw, via Slim.nl (sorry, had ik al veel eerde moeten vertellen :oops: )
  En dan via mijn school heb ik er recht op.
  Trouwens ook op Vista Ultimate maar die kost me dan 119 euro en dat vin dik iets te duur. :-?
 • Ik weet alleen dat je Winkel upgrade versies van Vista niet kunt installeren op een lege hardeschijf. Deze zou onder Windows moeten worden geïnstalleerd. Als je dan kiest voor een nieuwe installatie, wordt deze in een andere map geïnstalleerd, dan je oude Windows. Zodat het een schone Windows installatie wordt.

  Bij Winkel upgrade versies van Vista kun je tegen verzend- en afhandel kosten een 64 bit DVD bestellen. Omdat een studenten licentie veel goedkoper is, weet ik niet of je dan ook een 64-bit DVD kunt nabestellen. Dat zou je zoals Leo S al zei, bij Microsoft kunnen informeren.
 • [quote:a84bda35bd="jolo"]Ik weet alleen dat je Winkel upgrade versies van Vista niet kunt installeren op een lege hardeschijf. Deze zou onder Windows moeten worden geïnstalleerd. Als je dan kiest voor een nieuwe installatie, wordt deze in een andere map geïnstalleerd, dan je oude Windows. Zodat het een schone Windows installatie wordt.

  Bij Winkel upgrade versies van Vista kun je tegen verzend- en afhandel kosten een 64 bit DVD bestellen. Omdat een studenten licentie veel goedkoper is, weet ik niet of je dan ook een 64-bit DVD kunt nabestellen. Dat zou je zoals Leo S al zei, bij Microsoft kunnen informeren.[/quote:a84bda35bd]

  Oke, bedankt voor de reacties!

  Nu heb ik alleen 1 vraag, hij word dus een schone installatie van Windows, als je dan die map waarin xp of 2000 is geinstalleerd verwijderd zou je het dan gewoon met een Retail versie kunnen vergelijken?

  Dan zou het namelijk heel mooi zijn. :)
 • Nog even een interessant weetje: je kan alleen maar upgraden vanaf Windows XP met service pack 2…
 • Als je de mogelijkheden in die studenten Windows Vista Bussines Upgrade versie bedoelt, dan neem ik aan van wel. Zoals ik begrijp uit deze info van deze site http://www.surfdiensten.nl/specificnavstart/pers/MS+Vista+voor+studenten+en+leerlingen+beschikbaar.htm Alleen denk ik zelf dat het nabestellen tegen verzend- en afhandel kosten van een 64 bit DVD daar niet bij inbegrepen is.

  [quote:67dd2124b4="Leo S"]je kan alleen maar upgraden vanaf Windows XP met service pack 2.[/quote:67dd2124b4] Dat zou kunnen. Alleen zou ik niet weten waarom. Ik weet alleen dat de Winkel upgrade versies van Vista Ultimate wel vanaf Windows 2000 Professional geïnstalleerd kan worden. Die heb ik namelijk zelf. Deze info staat op de verpakking.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.