Vraag & Antwoord

OS Windows

Verborgen partitie.

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Op een laptop heb ik een schijf van 20 Gb echter de fabrikant in al zijn goedheid heeft er 4Gb van gereserveerd middels een verborgen partitie voor een `Recovery`
  Ik wens die recovery om diverse redenen niet meer te gebruiken maar wil wel de 4Gb in gebruik nemen voor mijn eigen toepassingen.
  Hoe kom ik van dat verborgen deel op mijn HD af, met Partition Magic is de verborgen partitie ook niet zichtbaar en worden ook dus maar 16Gb van de 20 Gb getoond.
 • [quote:cdece0c4c8]Ik wens die recovery om diverse redenen niet meer te gebruiken maar wil wel de 4Gb in gebruik nemen voor mijn eigen toepassingen. [/quote:cdece0c4c8]
  Ik neem aan dat je begrijpt,dat na verwijderen\formatteren van de partitie je de laptop niet meer kunt terugzetten naar de fabrieksinstellingen?
  [quote:cdece0c4c8]Hoe kom ik van dat verborgen deel op mijn HD af, met Partition Magic is de verborgen partitie ook niet zichtbaar en worden ook dus maar 16Gb van de 20 Gb getoond.[/quote:cdece0c4c8]
  Bekijk het eens met GParted,hopelijk kun je daar iets meer mee bereiken.

  Neem onderstaande versie,latere versie was bij mij buggy.Download start wat traag op.

  http://downloads.sourceforge.net/gparted/gparted-livecd-0.3.4-5.iso?modtime=1174861488&big_mirror=0

  Greetz
 • Ik zou de partitie gewoon wissen, en daarna de 16GB partitie vergroten. Ik echter wel een backup maken van die 4GB. Past makkeljik op een dvd.
 • Hoi Gerben,
  De partitie oid is niet zichtbaar en ook formatteren van betreffende HD laat de Recovery onaangetast, er komt maar 16Gb beschikbaar na format, zou het een verborgen bestand zijn waar format geen grip op heeft?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.