Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

gebruikers accountbeheer

None
9 antwoorden
 • ik heb ooit een keer mijn gebruikers accountbeheer uitgeschakeld, maar nu wil ik hem weer aanzetten, als ik dan op aanzetten klik zegt ie:

  Gebruikersaccountbeheer kan niet door berveiligingscenturm op deze computer worden ingeschakkeld. terwijl ik gewoon alle rechten heb op mijn pc. weet iemand hoe ik dit kan verhelpen?

  gr joost
 • Je vertelt niet welke Win versie…. XP? Home? Prof?
  Wat in ieder geval zowel onder XP Home als onder Pro zou moeten werken, is opstarten in veilige modus en dan inloggen als Administrator.
  Onder Administrator naar Gebuikeraccounts (in Conf. scherm) gaan en daar de boel verder regelen.
 • [quote:5b89b7bb8e="lion"]Je vertelt niet welke Win versie….[/quote:5b89b7bb8e]
  Gebruikersaccount-beheer is nieuw in Windows Vista, dus dan zal het OS wel Vista zijn denk ik…
 • [quote:705c1aba60="Leo S"][quote:705c1aba60="lion"]Je vertelt niet welke Win versie….[/quote:705c1aba60]
  Gebruikersaccount-beheer is nieuw in Windows Vista, dus dan zal het OS wel Vista zijn denk ik…[/quote:705c1aba60]

  Ik ken Vista niet (gelukkig… :wink: ), maarre…: het "beheer" van accounts heet onder XP ook "Gebruikersaccounts". Is dat niet zo'n beetje hetzelfde?
 • Nee, dat is niet hetzelfde. In Vista heb je gebruikersaccount-beheer, wat ervoor zorgt dat je systeem-kritieke processen niet zomaar op kan starten. Je moet voor dit soort zaken expliciet toegang verlenen. Het verlenen van deze toegang gebeurt op een andere laag in het OS, zodat als iemand je PC kaapt, deze niet de vensters te zien krijgt waarin je die toestemming geeft.

  Hierdoor is Vista behoorlijk veiliger dan XP, maar veel mensen vinden dit irritant en zetten dit uit…
 • Ja, da's duidelijk. Ik snap zo ongevere wat je bedoelt. Toch alweer een "maar":
  Is het niet zo dat binnen XP de standaard (geïnstalleerde) gebruiker "administrator" rechten heeft, maar dat deze "rechten" volledig op alle fronten geheel naar smaak aan te passen zijn? Hiermee kan je toch ook "systeem-kritische" processen afschermen?

  Overigens ben ik van mening dat een systeem net zo veilig is als de zwakste schakel. En die zwakste schakel is……: de gebruiker!
  M.i. kan een XP systeem met een serieuze gebruiker veiliger zijn dan een Vista syteem met een gebruiker die maar wat aanrommelt…… :wink:
 • Gebruikersaccountbeheer is inderdaad nieuw in Windows Vista. Het in- en uitschakelen gaat eenvoudiger met applicatie TweakUAC. Info en uitleg hierover is te vinden in de Windowscorner.
 • [quote:eb56359fd8="lion"]Ja, da's duidelijk. Ik snap zo ongevere wat je bedoelt. Toch alweer een "maar":
  Is het niet zo dat binnen XP de standaard (geïnstalleerde) gebruiker "administrator" rechten heeft, maar dat deze "rechten" volledig op alle fronten geheel naar smaak aan te passen zijn? Hiermee kan je toch ook "systeem-kritische" processen afschermen?

  Overigens ben ik van mening dat een systeem net zo veilig is als de zwakste schakel. En die zwakste schakel is……: de gebruiker!
  M.i. kan een XP systeem met een serieuze gebruiker veiliger zijn dan een Vista syteem met een gebruiker die maar wat aanrommelt…… :wink:[/quote:eb56359fd8]
  Ergens geef ik je gelijk, maar het grote verschil in beveiliging tussen XP en Vista is juist de UAC (User Account Control). Als een domme gebruiker in XP overal op 'ja' klikt, kan zijn systeem in principe eenvoudig gekaapt worden en kan op afstand van alles uitgevoerd worden, zonder dat de gebruiker dit merkt. In Vista met UAC kan dit niet zonder dat de gebruiker het merkt. Iedere keer als je iets met het systeem wil doen, verschijnt er een venster waarin je dit nog een keer moet bevestigen. Als je geen admin bent op je PC moet je hier ook het admin wachtwoord invullen. Deze vensters verschijnen op een andere laag in je besturingssysteem. Hierdoor krijgt het proces wat "iets" op je computer wil doen, deze vensters niet te zien en kan er ook niets ongemerkt gedaan worden.
 • OK! Weer wat geleerd over het OS waar ik over een jaar of 4 ook aan zal moeten geloven (als die PC tot die tijd de stand der techniek bij kan benen… :roll: Zo niet, dan eerder, maar altijd op een nieuw systeem!).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.