Vraag & Antwoord

OS Windows

Configuratiesherm = pictogrammen, Verkenner = details

Anoniem
None
7 antwoorden
  • Ik wil standaard de inhoud van mappen op mijn bureaublad en het configuratiescherm als pictogrammen zien en de inhoud van mappen in mijn verkenner als bestanden met details. Als ik in de verkenner in Extra > Mapopties, tab Weeggave kies voor mappen herstellen, wordt alles pictogtammen en als ik in een map kies voor Details en dit toepas voor alle mappen, dan worden het weer overal details. Ook als ik b.v. in het configuratiescherm kies voor pictogrammen wordt na een herstart de weergave weer terug gezet in details. Ook de grootte van het venster wordt niet (meer) onthouden. Wat was Windhoos 3.11 toch mooi! Kan dit in XP als een standaard instelling ook?
  • Heb je in Extra > Mapopties, tab weergave (Ik heb een engelse windows, dus misschien vertaal ik niet goed. Daar is het Tools>folder options, tab view, de tweede tab.) wel een vinkje staan bij 'remember each folder's view settings'? (Bij mij de 6e van onder)
  • Ja die staat nu aan. Het lijkt nu wel te werken. Ik kijk het een tijdje aan. Blijkbaar moet ik nu alles één keer goed instellen en dan blijft het goed. We zien wel. Bedankt voor de tip.
  • Helaas, nog een tijdje aangekeken maar telkens weer worden de pictogrammen in de mappen weer weergegeven als "details", worden ze opnieuw gesorteerd en wordt de map zelf in een standaard grootte weergegeven. Iemand nog een tip?
  • Bij mij onthoudt Windows dit soort dingen wel, dus ik kan hetvolgende niet zelf contoleren:

    Het schijn dat als je de mapinstellingen maakt zoals je ze wilt hebben en op de CTRL-toets drukt terwijk je de window sluit, Windows "gedwongen wordt' de instellingen op te slaan. Normaal gesproken zou dit sowieso moeten gebeuren, maar misschien helpt het.
  • of eh, was er niets zoiets als venster sluiten via het kruisje rechtsboven waarna wél instellingen worden onthouden…?
  • Nee, dat laatste werkt namelijk niet. Vreemd maar waar. Echter de tip met de control toest lijkt wel te werken. Ik juich nog niet te vroeg maar zal het wel melden als het definitief goed werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.