Vraag & Antwoord

OS Windows

Virtueel geheugen

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
 • Dacht ik net altijd goed te doen om altijd een factor 1,5 te hanteren voor wat betreft de grootte van het virtueel geheugen t.o.v. het fysiek geheugen, gooit UPC roet in het eten…..
  Ik lees daar op een van hun computer workshop pagina's dat die factor 1,5 van toepassing is op Win versies t/m ME en dat vanaf XP een factor 2 aangehouden moet worden. Dus 2048 bij 1024 Mb fysiek geheugen.
  Gaan jullie hierin mee en……..: is een dergelijk verschil überhaupt merkbaar?
 • Ik denk dat je die 1,5 factor gewoon kunt blijven hanteren, ik denk niet dat er een merkbaar verschil tussen die groottes zit, maar ik weet het niet zeker. En als je het zeker wilt weten test je het toch uit?

  Eerst zonder, dan met, en een zwaar programma laten lopen wat veel RAM gebruikt!
 • Ik heb zelf het vermoeden dat 't verschil niet of nauwelijks aantoonbaar zal zijn. Had echter "gehoopt" op wat praktijkervaringen…..
 • Zelf heb ik hem een tijdje geleden opgeschroefd naar factor 1,75 maar ik merk echt geen verschil!
 • Dank voor de reactie.
  Ik stop er verder maar geen tijd in…….! :wink:
 • Gewoon de WIndows keuze aanhouden. Je merkt vanzelf of er problemen ontstaan. De computer wordt dan bijna altijd heel erg traag en de harde schijf zal dan hevig ratelen. Die factor 1,5/2 blijft natte vingerwerk. Hou het geheugengebruik in de gaten en dan zie je vanzelf wel hoeveel speelruimte er is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.