Vraag & Antwoord

OS Windows

Start/Alle programmas- te vol

Anoniem
Rosturp
11 antwoorden
 • de titel zegt het al. :cry:
  ik heb teveel programma's, :o :o :o
  al mijn programma's passen niet meer in alle programma's :P
  Ik mag van Xp de ruimte links van alle programma's niet gebruiken
  voor eh ,al mijn programma's.

  Wat nu ???
  Als bv de kolommen iets smaller kunnen kan ik de laatste prognamen tenminste fatsoenlijk lezen.Of een zijpaneeltje??

  Btw. ik ben toch niet de enige???Of zit er niks anders op om slechts EEn kolom te gebruiken en te gaan scrollen?
  (bladeren noemt windows dat :-? :evil: )

  groetjes :wink:
 • Zo hee, dat moest ik drie keer lezen voor ik het begreep :o

  Maar goed, je start menu is dus te vol. Wat je zou kunnen doen, is zelf je start menu indelen. Klik met rechts op de startknop en kies voor Verkennen. De windows verkenner opent nu bijna in de juiste folder (Menu Start). Voor "Alle Programma's" moet je in de map Programma's zijn.

  Nu kun je zelf een verdeling maken voor je snelkoppelingen. Ik heb zelf bijvoorbeeld de mappen Internet (voor alle Internet gerelateerde applicaties), Ontwikkelen (voor ontwikkelsoftware) en Systeem (voor allerhande tools). Sleep nu alle snelkoppelingen naar de juiste folder, en dan heb je als het goed is meer overzicht.

  Oh ja, als je goed kijkt, zie je ook een map "C:\Documents and Settings\All Users". Daarin vind je ook een map "Menu Start" met daarin een map Programma's. Ook hier vind je snelkoppelingen die je in "Alle Programma's" terug kunt vinden. Ook hier kun je dus een verdeling maken.

  Gelijknamige mappen worden samengevoegd. Heb je dus een map Systeem onder je eigen "Menu Start\Programma's" map, en ook 1 in de map "Menu Start\Programma's" van All Users, dan worden alle snelkoppelingen in 1 menu getoond.
 • Net wat [b:c93e6c9928]meneer_ed[/b:c93e6c9928] schrijft, je "Start menu" ordenen.
  Controleer wel onder welke account de snelkoppelingen staan.
  Het menu Start aanpassen

  En/of de optie van "Persoonlijke menu’s".
  Onderwerp: Programmalijst na start/programma's
 • Het komt er dus op neer om te ordenen, begrijp ik .
  Bv. alle browsers in een map zetten met bv de naam Browsers.

  Dan krijg je wel (nog) meer pijltjes ,maar okee :D
  Bedankt voor de antwoorden. 8)
 • Zo hee, dat moest ik drie keer lezen voor ik het begreep :o [unquote]

  <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" /> <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" /> <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" /> <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" /> <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />
  Sorry
 • Tja, 't is maar hoe je 't allemaal bekijkt:

  ik maak die start/programma's steeds zo kaal mogelijk. Ik ga trouwens nooit langs Start naar een prog.

  Hoe ik het dan doe: een aantal staan op mijn bureaublad (meest gebruikte),
  de mindergebruikte staan ook op mijn bureaublad maar onder een map en de meest gebruikte staan dan nog eens in mijn systray.

  wacht ff, plaatje:

  [img:584bd2fc33]http://i20.tinypic.com/312kd29.jpg[/img:584bd2fc33]
 • Ik heb juist alles in het startmenu staan, gerubriceerd naar categorie. Vind dat gedoe op de desktop maar niks. Eén programma open, en je ziet de desktop al niet meer. Wat je bij een volgend programma, al een aantal extra handelingen oplevert.
 • 't is maar net hoe je het ziet: 'k ga in mijn systray naar desktop (1) en (2) klik op een programma. (eventueel een (3) als ik in die map wil)

  Ik van mijn kant vind het vervelend (1) startknop (2) gaan scrollen naar het programma en dan daar soms nog op de onderverdelingen ervan.

  Maar ik is ik en jij is jij, andere mensen hebben andere voorkeuren en dus kan ieder er zijn eigen keuze uit maken… Hoe zeggen de Nederlanders het: ieder zijn meug hé?
 • Precies. Jouw methode lijkt wel wat op de oudere windows versies, met program groups en zo. Rocketdock heb ik ook wel eens geprobeerd, maar dat spreekt me ook niet aan. Sommige linux versies hebben gewoon alles onder de rechtermuisknop zitten.
 • Alle opties zijn zowat aangestipt, maar je opmerking:[quote:122fed3a94="EXFED"]Bv. alle browsers in een map zetten met bv de naam Browsers.[/quote:122fed3a94]doet mij weer aan internet denken.
  Bedoel je snelkoppelingen naar site’s.
  Normaal gesproken staan die onder je "[i:122fed3a94]Favorieten[/i:122fed3a94]".

  Maar ook die zijn overal te plaatsen, zoals in de werkbalk &quot;Snel starten&quot; , of via rechtsklik op de Taakbalk &gt; Werkbalken in eigen mappen.

  Ze zijn te verbergen tot het moment dat je ze nodig hebt, door op de Chervrons te klikken als je dat met de "[i:122fed3a94]pijltjes[/i:122fed3a94]" bedoelt.
 • Ze zijn te verbergen tot het moment dat je ze nodig hebt, door op de Chervrons te klikken als je dat met de "[i:1c65c62ec8]pijltjes[/i:1c65c62ec8]" bedoelt.

  Chervrons :lol:

  Sukkel als ik ben heb ik er nog op gegoogled ook :die bestaan niet.

  PS je moet niet denken (doe ik ook niet)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.